Prokop Slováček Kultúra Zo Slovenska

OBRAZOM: Harry Potter je späť. Na "Prekliate dieťa" stáli hodiny zástupy ľudí

Na polnočný predaj slovenského prekladu novej knihy Harry Potter a Prekliate dieťa si bolo, tak ako obvykle, potrebné vystáť šialene dlhý rad.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Harry Potter je späť. Na "Prekliate dieťa" stáli hodiny zástupy ľudí
Zdroj: Facebook

Máloktorá kniha dokáže vzbudiť takú pozornosť ako dobrodružstvá Harryho Pottera. Aj novinka zo séria spôsobila v našich kníhkupectvách obvyklé šialenstvo, ktoré vídame snáď iba pri veľkých športových oslavách hokejistov či futbalistov.

Vyše 500 ľudí bolo ochotných vystáť si dlhý rad, aby získalo novinku medzi prvými na Slovensku. Za prvú hodinu sa predali stovky kníh.

Rozprávkovo bohatá

Joanne „Jo“ Rowlingová je britská spisovateľka, scenáristka a filmová producentka. Knižná séria o Harrym Potterovi ju preslávila. Vo februári 2004 časopis Forbes odhadol jej majetok na 576 miliónov libier, čo ju radí medzi dolárových miliardárov ako vôbec prvého spisovateľa.

Povráva sa, že román Harry Potter a kameň mudrcovu – 1. diel z príbehov o čarodejníkovi Harrym – napísala v edinburghskej kaviarni. Dodnes bolo vydaných 7 dielov Harryho Pottera a ôsmym pokračovaním je prepis divadelnej hry o Harrym.

Prečítajte si aj: Pocta pre veľkú herečku. Meno Emílie Vášáryovej je už na chodníku slávy

FOTO: Facebook

Šialenstvo menom Harry Potter pokračuje
15
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM