Ľubomír Hudačko Rôzne

Obrovská láska k zvieratkám: Prešovčanka (15) sa stará o opustených psíkov, dočkala sa prestížnej pocty

Keď ju vidia zvieratká, v ich očkách okamžite prepukne radosť. Mladá Prešovčanka Tonka (15) je dobrovoľníčka, ktorá sa stará o opustené psíky a mačičky v prešovskej karanténe. A za svoje krásne skutky sa dočkala veľkej pocty - je nominovaná v projekte Detský čin roka 2014.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská láska k zvieratkám: Prešovčanka (15) sa stará o opustených psíkov, dočkala sa prestížnej pocty
Zdroj: Dnes24.sk

Antónia Barnová je žiačkou deviatej triedy v Prešove, už viac ako tri roky sa stará ako dobrovoľníčka o opustených psíkov v karanténnej stanici v Prešove.

Chodí ich venčiť, upratuje im, hľadá im dočasnú starostlivosť, zúčastňuje sa akcií na propagáciu občianskeho združenia, ktoré sa stará o opustených psíkov a hľadá im domov. „Mohla by byť s kamarátkami alebo sedieť doma pri počítači, tak ako to robí veľa detí, ona však všetok svoj voľný čas venuje psíkom. V karanténnej stanici je šesť dní v týždni. Psíkovia sú jej miláčikmi už od malička. Cestou z obchodu ich stále kŕmila keksíkmi, tyčinkami. Na našej ulici sa zastavila pri každom psíkovi. Je až neuveriteľné, s akou láskou pristupuje k týmto psíkom a mačkám. Donesie ich domov, kúpe ich a behá s nimi po záhrade. Neviete si predstaviť tú radosť v tých malých očkách, keď ju uvidia,“ uvádza jej mama Anna Barnová.

Podľa nej v čase voľných dní a cez sviatky, keď už nie je v karanténe, berie si psíkov od kamarátky domov, aby mohla byť s nimi. Roznáša letáky, aby si ľudia mohli adoptovať psíkov, alebo ich zobrať do dočasnej starostlivosti. „Okrem toho, že sa stará o opustených psíkov a venuje im neskutočne veľa lásky, je aj vynikajúcou žiačkou,“ dodala mama Anna Barnová.

Skutok vykonala Antónia Barnová v školskom roku 2013/2014, je žiačkou 9. triedy na ZŠ Kúpeľná 2 v Prešove. Hlasovať za jej čin môžete TU.

foto: prešovskí havkáči

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM