Ľubomír Hudačko Rôzne

Obrovská radosť Petry Tomkovej: Sexy Prešovčanka vyhrala československé finále Miss Aerobic

Česko-slovenská Miss Aerobic si svoju jedinečnosť získala najmä tým, že spája prvky klasickej súťaže krásy aj so športom. A tou najlepšou v tejto oblasti sa stala Petra Tomková z Prešova! Vybojovala nielen slovenský, ale aj československý titul a pre portál Prešov 24 poskytla rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská radosť Petry Tomkovej: Sexy Prešovčanka vyhrala československé finále Miss Aerobic
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhrali ste aj Miss Aerobic na Slovensku aj československé finále, k čomu vám gratulujeme! Aký máte pocit z týchto ocenení, čo to pre vás znamená?

Bola som veľmi dojatá a šťastná, keď som svoje prvenstvo potvrdila aj na záverečnom československom finále. Nečakala som to, aj keď si myslím, že každá z nás tajne dúfala, že práve ona by sa mohla stať Miss Aerobic. Tento rok sme sa stretli naozaj šikovné dievčatá po všetkých stránkach, aj keď každá z nás bola iná.

Prezraďte – panovala medzi súťažiacimi rivalita, alebo ste boli kamarátky?

Naozaj nebudem klamať keď poviem, že sme boli naozaj dobrá partia. Bolo to tak, že sme sa stále podporovali navzájom a pomáhali sme si. Som šťastná za ten kolektív. Aj preto priamy prenos mal taký dobrý ohlas, myslím, že bolo na nás vdieť, že si to užívame a nebojujeme zubami-nechtami. Spoznala som v živote ďalších skvelých ľudí a to nie len medzi dievčatami, ale v celom kolektíve, ktorý pracoval na súťaži.

To sa prakticky ani nedá opísať slovami, však? Čo myslíte, čím ste mohli zaujať, že ste napokon vyhrali?

Boli to naozaj neopísateľné pocity! Síce športujem už dlhé roky a mám za sebou veľa víťazstiev aj prehier, ale takýto pocit som ešte nezažila. Myslím si, že som zaujala najmä mojím predvedením Aerobicu. Moja vlastná aerobiková zostava mala hlavne aj akrobatické prvky a to myslím zaujalo. Samozrejme skvelá atmosféra mi pomohla k tomu, aby som si nielen zostavu, ale aj celý večer užila a dala zo seba maximum, práve to bolo asi vidieť.

Niekomu sa nepodarí vyhrať ani raz a vy máte rovno dva tituly, emóciám preto rozhodne rozumieme. Čo vás čaká po týchto úspechoch v budúcnosti, čo sa dá z toho vyťažiť? Okrem dobrého pocitu, samozrejme.

Tak v prvom rade som veľmi rada, že ku záveru mojej pretekárskej kariéry s športovom aerobiku sa mi podaril celkom úspešný rok. V apríli tohto roka som reprezentovala Slovensko ako seniorka na Svetovom pohári v Bulharsku, v máji som letela na najvyššiu súťaž v športovom aerobiku do Mexika na Majstrovstvá sveta, kde som sa umiestnila na 28. mieste a popritom všetkom som sa dostala do finále Miss Aerobic a vyhrala. V budúcnosti chcem byť určite najmä trénerkou športového aerobiku, založiť si aerobik centrum no a myslím, že práve tohtoročné úspechy mi veľmi pomôžu v mojej budúcej kariére. Som veľmi rada, že moje meno rastie v aerobikovom aj spoločenskom živote.

Aký ohlas to malo u vašich blízkych? Čo na to rodina, priateľ?

Rodičia s bratom boli smutní, že nemohli byť priamo na finálovom večeri, pretože moja sesternica mala svadbu, ale zato to bola aspoň poriadna oslava! Priateľ aj s ďalšími kamarátkami ma prišli povzbudiť aj priamo do Ostravy. Veľmi sa so mnou tešili hneď po vyhlásení a oslavovali so mnou na afterpárty. Celá rodina je na mňa hrdá a privítali ma aj veľkou oslavou s výzdobou! Za to im veľmi ďakujem a zároveň aj za to, že ma vždy podporovali počas môjho života, bez nich by som nedosiahla tieto krásne úspechy. Mám šťastie, že mám takú skvelú rodinu.

Veľmi pekné slová.Takže predpokladáme, že podobnú súťaž by ste nasledovníčkam odporúčali? Možno teraz niekto váha, či do toho ísť. Čo poradíte?

Jeznoznačne áno! Ja pevne dúfam, že budúci rok sa na to dajú ďalšie moje kamarátky a aj iné dievčatá ktoré váhali. Je to úžasná priležitosť ako zviditeľniť seba, Aerobic na Slovensku a Česku a taktiež nazbierať množstvo skúseností. Verím, že je táto súťaž aj motiváciou pre ľudí, aby zdravo žili, aby sa hýbali a dávali pozor na svoj jedálniček. Chcela by som upozorniť aj na to, že nemusia byť vyrcholové športovkyne v športovom Aerobicu. Tento rok sme to mali pestré, boli tam dievčatá, ktoré Aerobic už len precvičujú, sú trénerkami, alebo dokonca cvičia iné štýly ako Zumba a podobne. Hlavné je, že majú rady pohyb, tanec a vedia sa aspoň trochu predať. Ostatné sa už nacvičí počas prípravy na finále.

Finále moderoval aj Marcel Merčiak, ktorý takisto pocháza z Prešova. Počas rozhovoru s vami spomínal, odkiaľ ste a že máte spoločné korene?

Áno, už počas generálky ma zaskočil, keď sa ma pýtal na konkrétnu ulicu v Prešove, kde bývam a ZŠ kam som chodila a zistili sme, že máme rovnakú ulicu a rovnakú ZŠ. Dokonca aj v priamom prenose počas rozhovoru spomenul, že pozná v Prešove základňu športovej gymnastiky a aerobiku, čo ma veľmi potešilo. Dokonca po promenáde v plavkách začal rozprávať o Ivane Christovej, ktorá je z Prešova a v Ostrave vyhrala 1. Miss Česko-Slovenska v roku 1989. Nadviazal teda na to, že aj na finále ČS Miss Aerobic máme Prešovčanku. A keď sa ma pýtal na podľa mňa najkrajšie miesto v Prešove, jendoznačne som spomenula Kalváriu s nádherným výhľadom (úsmev). Zároveň ďakujem všetkým organizátorom za skvelú súťaž, zážitky a skúsenosti!

Hlavným cieľom tejto súťaže je propagovať zdravý životný štýl vo všetkých vekových kategóriach. Do súťaže Česko-Slovenská Miss Aerobic sa mohli zapojiť dievčatá od 18 – 28 rokov, ktoré majú rady pohyb, tanec a predovšetkým Aerobic . Na kastingoch sa precvičoval aerobik s lektorom a dievčatá absolvovali rozhovor. Z týchto kastingov sa vybrali víťazky a postupujúce dievčatá do slovenského semifinále. Titul Miss Aerobic Slovenská sporiteľňa sa stala Petra Tomková a spolu s ďalšími piatimi slovenskými dievčatami postúpila do Česko-Slovenského finále. Československé finále Česko-Slovenskej Tipsport Miss Aerobic sa uskutočnilo v Ostrave v multifunkčnej hale Gong, kde súťažilo šesť Sloveniek a šesť Češiek. Veľké finále malo úžasnú atmosféru a počas priameho prenosu museli dievčatá zatancovať spoločnú choreografiu, zacvičiť vlastnú zostavu, zvládnuť rozhovor s moderátormi, predviesť promenádu v plavkách a potom ich už len čakal slávnostný nástup a korunovácia. V histórii prvou Česko-Slovenskou Tipspport Miss Aerobic sa stala Petra Tomková z Prešova. – 1. Vicemiss češka Lenka Šubová, 2 vicemiss Martina Maloušková, Miss Sympatia Irena Sombatyová.

foto: archív pt

Miss Aerobic je z Prešova: Takto zaujala na móle!
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM