Monika Vengrínová Regióny

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov nášho regiónu!

Čo v našom regióne považujete za najkrajšie a kam by ste zobrali návštevu? Takúto otázku sme položili desiatkam Popradčanov a z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov nášho regiónu!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad, Tatry a okolie má miest, ktoré stoja za návštevu viac než dosť. Do nášho regiónu neustále prúdi obrovské množstvo turistov zo Slovenska i zo zahraničia. Špeciálne tieto miesta by Popradčania odporučili navštíviť prišelcom. A víťaz bol medzi opýtanými jasný.

Absolútna jednotka

Najkrajším a najobľúbenejším miestom opýtaných Popradčanov je Námestie sv. Egídia. Do centra nášho mesta by domáci zobrali svoju návštevu najčastejšie. „Na naše námestie si vždy rád zájdem na kávu. Toto miesto má svoju atmosféru,“ prezradil Peter (33).

V tesnom závese za námestím sa ocitlo Štrbské Pleso, ktoré sa teší obľube pre možnosť peknej prechádzky i člnkovania na plese, ako jedinom, na ktorom je to v Tatrách možné. Tretie miesto v našej ankete patrí Lomnickému štítu. „Ako sa hovorí „strechu Slovenska“ pri návšteve nášho regiónu jednoducho treba vidieť,“ myslí si Veronika (45).

Obľúbených miest je veľa

Do prvej trojky sa síce nedostali, ale v odpovediach opýtaných sa často vyskytovali i miesta ako Aquacity, Spišská Sobota, či kúpele v Gánovciach. Určite navštíviť by Popradčania odporúčali i Hrebienok, Kvetnicu, či Zámčisko nad ňou.

Športovo sa vyžiť je podľa nich najlepšie na lyžovačke v Tatranskej Lomnici, či na golfe vo Veľkej Lomnici. Viacerí oslovení nezabudli ani na hokej. „Keďže Poprad je hokejové mesto, žiadny domáci či turista by nemal vynechať návštevu niektorého domáceho hokejového zápasu na zimnom štadióne,“ uvažuje Milan (52). No a mnohí mladí by smerovali do Humna v Tatranskej Lomnci. „Humno treba zažiť. Za zábavou by som určite vyrazil práve tam,“ dodal Martin (25).

TOP miesta v Poprade podľa oslovených obyvateľov

  1. Námestie sv. Egídia
  2. Štrbské Pleso
  3. Lomnický štít
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM