Anton Hrachovský Šport Zo Slovenska

Od kanoistiky na ľad. Olympijský medailista si na zimáku užíva hokejové súboje

Po zisku striebra na OH v Riu v K4 na 1000 m, má Juraj Tarr čas aj na svoju veľkú lásku – hokej. A pomaly už začína myslieť aj na novú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Od kanoistiky na ľad. Olympijský medailista si na zimáku užíva hokejové súboje
Zdroj: TASR

Člen úspešného slovenského štvorkajaku Juraj Tarr (na snímke) už začal s prípravou na novú sezónu, v ktorej bude pokračovať v USA. V rámci domácej prípravy si držiteľ strieborných olympijských medailí z Ria de Janeiro 2016 a Pekingu 2008 chodí okrem iného zahrať aj hokej.

Turnaje v Nových Zámkoch

Juraj Tarr začal najskôr s behaním na páse – 25 minút denne. „Nastavil som si program do kopca. A dvakrát do týždňa si chodím zahrať hokej do Nových Zámkov, kde je krytý zimák. V nedeľu alebo v utorok je to na spôsob tréningu a v stredu bývajú zápasy. Mužstvá sa grupujú z Komárna, Hurbanova, Nových Zámkov, je ich 8–10 a hráme také malé hokejové majstrovstvá na amatérskej báze,“ povedal najskúsenejší člen K4.

Vrchol sezóny je ešte ďaleko

Za oceán odcestuje spoločne s Denisom Myšákom. Ďalší z partie – Tibor Linka pôjde do Talianska a Erik Vlček ostáva na Slovensku. „Tibor prišiel s tým, že sme boli dlho spolu a nechcel by cestovať príliš ďaleko, len v rámci Európy. Erik by si chcel dať dlhší oddych pri rodine. Ja s Denisom sme sa rozhodli, že ak zostali peniaze na sústredenie, my naň pôjdeme. S tým, že na 8–10 dní pricestujú za nami aj rodiny a zároveň to bude aj trochu relaxu a oddychu,“ dodal Tarr.

Slovenský kajakár zatiaľ presne nevie, na ktorých pretekoch sa zúčastní v roku 2017. „Pozerali sme sa do kalendára, majstrovstvá sveta sú dosť neskoro – až koncom augusta v Račiciach, kde to dobre poznáme. Možno by stačila aj účasť na ME či Svetovom pohári. Nedá sa vylúčiť, že aj tieto preteky vynecháme. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať.“

Od kanoistiky na ľad. Olympijský medailista si na zimáku užíva hokejové súboje
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: novezamky.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM