Barbara Dallosová Krimi

Od tragickej smrti Mareka Rakovského (†29) uplynuli dva roky: Úkladná vražda zostáva neobjasnená!

Dnes sú to presne dva roky, čo naším mestom otriasla hrôzostrašná udalosť. Pri výbuchu auta s nástražným systémom zahynul mladý právnik a mestský poslanec Marek Rakovský. Vrah je stále na slobode.

Ilustračný obrázok k článku Od tragickej smrti Mareka Rakovského (†29) uplynuli dva roky: Úkladná vražda zostáva neobjasnená!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Spočiatku to vyzeralo na obyčajné letné ráno, 2.júl 2013 sa však do histórie mesta zapísal ako čierny deň. Krátko pred deviatou došlo k výbuchu auta v blízkom centre mesta. Spočiatku sa nevedelo, či v aute, ktoré patrilo Marekovi Rakovskému je práve jeho nehybné telo. Polícia túto strašnú skutočnosť oficiálne potvrdila až 17 dní po tragickej verejnej poprave. ,,Podľa výsledkov porovnávacieho biologického materiálu je poškodenou osobou Marek R.,“ uviedla 19. júla toho toku Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru (PPZ).

Mesto sa ponorilo do smútku a z kúsku ulice blízko druhej základnej školy sa na niekoľko týždňov stalo akési piétne miesto. Ľudia pálili sviečky, na Mestskom úrade viala čierna zástava.

Dnes od udalosti utiekli presne dva roky, stanovisko polície sa však stále nezmenilo. ,,V súčasnosti k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možne poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol pre portál Žiar24 hovorca PPZ Michal Slivka.

Čítajte tiež:

Smutné zábery zo Žiaru: Ľudia pália sviečky, čierna vlajka na úrade

Vytúžené ihrisko, ktorého sa M. Rakovský (†29) už nedožil: Pri otváraní sa ľuďom tisli slzy do očí

Krátko po výbuchu auta
1
Galéria
Výbuch auta v Žiari
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM