Tlačové správy

ODHALENIE: Nový mobilný operátor chce byť lacnejší ako rožky. Začne sa cenová vojna?

Minúta lacnejšia ako rožok! S touto bombastickou ponukou zrejme príde nový mobilný operátor už budúci týždeň. Zdá sa, že trom doterajším hráčom na trhu bude horúco. Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo zistiť, to vyzerá na riadnu cenovú vojnu.

Ilustračný obrázok k článku ODHALENIE: Nový mobilný operátor chce byť lacnejší ako rožky. Začne sa cenová vojna?
Zdroj: Dnes24.sk

Obyčajný biely rožok stojí v priemere šesť centov, grahamový deväť. To sú ceny v jednej z najväčších sieti supermarketov na Slovensku, ktorú sme dnes navštívili. Ak chce byť štvrtý mobilný operátor lacnejší, s cenami zrejme riadne podlezie konkurenciu. Keď porovnáme ponuku existujúcich operátorov a ich služieb, ktoré vyhľadávajú tí, čo preferujú nízku cenu, momentálne ponúkajú minútu volania za trinásť (O2 Fér), desať (Tescomobile) až sedem centov (Funfón).

Podarilo sa nám získať jeden z propagačných materiálov, ktorý v týchto dňoch štvrtý mobilný operátor SWAN distribuuje na pobočky Slovenskej pošty. Jeho posolstvo je jednoznačné: „1 minúta lacnejšia ako 1 rožok“. Firma ale zatiaľ odmieta čokoľvek oficiálne prezradiť.

„Nebudeme sa vyjadrovať k cenovej politike mobilného operátora,“ odmietla čokoľvek bližšie k tejto téme povedať vedúca oddelenia marketingu SWAN, a. s., Zuzana Hánová. Odporučila nás na nedeľňajšiu tlačovú besedu.

Podľa neoficiálnych informácií chce SWAN prísť s veľmi jednoduchou jednotnou tarifou. Nových zákazníkov by mohlo prilákať aj to, že im kredit na predplatnej karte už viac neprepadne. Na mladšiu generáciu bude operátor mieriť aj nízkymi cenami za dáta.

SWAN získal od štátu licenciu na prevádzku mobilného operátora ešte v roku 2014. Jeho plánovaný štart odsunul kvôli neochote ostatných hráčov na trhu, ktorý mu napriek povinnosti odmietli sprístupniť tzv. národný roaming. SWAN podľa posledných informácií svojim signálom pokrýva už 40 percent obyvateľstva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM