Krimi Zo Slovenska

Odhalenie polície: Vražda na východe Slovenska má mať sexuálny motív!

Stretnutie s tragickým koncom. Polícia už vie, čo bolo motívom vraždy v Župčanoch v okrese Prešov.

Podľa doterajších zistení polície vraždu 43-ročného Rastislava Z. zo Spišských Vlách vykonal mladistvý 16-ročný Peter Š. z obce Župčany v okrese Prešov. Motívom mal byť sexuálny styk.

Obeť sa s údajným vrahom kontaktovala prostredníctvom sociálnych sietí. Išlo o ich prvé vzájomné stretnutie a netvorili spolu žiaden pár. Zavraždený mal na tele 27 bodno-rezných rán. Mladíkovi ako osobe mladistvej hrozí za brutálnu vraždu sedem- až 15-ročný trest. Informoval o tom na dnešnej tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Dušan Sabol.

Jedného mladíka prepustili

„Príslušníci Kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v súčinnosti s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru v Prešove vykonali policajnú akciu zameranú na zadržanie a zaistenie relevantných vecí a stôp z obzvlášť závažného zločinu vraždy a na zadržanie páchateľa uvedeného skutku, ktorý sa stal 25. septembra v katastri spomínanej obce (Župčany). Obeťou skutku bol 43-ročný slobodný, bezdetný Rastislav Z.,“ uviedol Sabol.

Polícia pôvodne zaistila dvoch mladistvých, po vykonaní procesných úkonov jedného z nich prepustila. Preskúmala tiež kamerové záznamy a vykonala analýzy veľkého množstva dát internetovej a telekomunikačnej prevádzky.

„Na základe zisteného skutkového stavu bolo doposiaľ netrestanému Petrovi Š. zo Župčian, študentovi strednej odbornej školy, vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný závažnejším spôsobom konania. Vyšetrovateľom Policajného zboru bude prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Prešove daný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ doplnil Sabol. Vražedný nôž polícia zaistila. Pohnútky páchateľa nie sú celkom objasnené.

Zbavoval sa zakrvaveného oblečenia

Podľa zistení polície Rastislav Z., ktorý si mal prostredníctvom internetu objednať sexuálne služby u neznámeho mladíka, prišiel na miesto stretnutia v nočných hodinách na svojom vozidle Škoda Fabia. Do auta nastúpil Peter Š. a ten ho navigoval na miestnu časť Biela Hlina.

Z doposiaľ nezistených príčin došlo medzi mužmi ku vzájomnému konfliktu, počas ktorého mladší z nich nožom zaútočil na obeť. Najmenej 15-krát ho bodol do oblasti hrude, čomu sa poškodený aktívne bránil. Potom ho mladík ešte ďalej bodal do oblasti chrbta a do zadnej časti krku, na čo napadnutý zraneniam podľahol.

Mladý muž po skutku odišiel z miesta činu na vozidle zavraždeného. Po ceste sa na viacerých miestach zbavil odevných zvrškov a vecí obete. Auto zaparkoval na málo frekventovanom mieste v Župčanoch. Po ceste domov odhodil aj svoje oblečenie, na ktorom bola krv obete. Mŕtvolu muža našiel niekoľko hodín po vražde mladý manželský pár z obce. Miesto nálezu je podľa vyjadrenia zástupcu krajskej kriminálky Jána Leška pravdepodobne aj miestom vraždy.

Policajti urobili domovú prehliadku obvineného, kde býva spolu s piatimi súrodencami, matkou a starými rodičmi. Vyšetrovatelia zaistili rôzne predmety a stopy, ktoré išli na expertízu. Na vyšetrovaní prípadu sa ďalej pracuje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM