Erik Bojničan Futbal

Odložený zápas MFK Zemplín so Slovanom: Poznáme nový termín výkopu!

Duel ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce, ktorý zmarilo počasie nepotešil kluby ani fanúšikov. Kedy sa celky stretnú na trávniku?

Ilustračný obrázok k článku Odložený zápas MFK Zemplín so Slovanom: Poznáme nový termín výkopu!
Foto: Rastislav Búgel

Zápas 21. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce, ktorý sa v utorok 1. marca nehral pre nespôsobilý terén, sa uskutoční v náhradnom termíne v stredu 9. marca o 16.00 h. Informovala o tom Únia ligových klubov ako riadiaci orgán súťaže.

„Na termíne 9. marec sa predbežne dohodli už aj zainteresované kluby. Predmetom rozhodovania bol hrací čas stretnutia. Komunikovali sme s oddelením súťaží UEFA a snažili sme sa dosiahnuť neskorší výkop, no žiaľ v tento deň sa hrá zápas Ligy majstrov Zenit Petrohrad – Benfica Lisabon už o 18.00 nášho času," vysvetlil výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák, podľa ktorého keďže interné pravidlá UEFA nepovoľujú časovú kolíziu zápasov domácich najvyšších súťaží so zápasmi Ligy majstrov, museli zvoliť čas výkopu 16.00, ktorý ešte bol akceptovateľný.

„Mrzí nás to najmä kvôli fanúšikom, aj preto sme sa snažili vkladať týždňové kolá do termínov, keď sa nehrajú európske pohárové súťaže. Teraz však zaúradovalo počasie," vysvetlil výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

Z dôvodu nového termínu duelu ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce došlo aj k úprave piatkového televízneho zápasu v 23. kole Fortuna ligy. „Aj touto cestou chcem poďakovať predstaviteľom klubov FC DAC 1904 Dunajská Streda a FK Senica za maximálnu ústretovosť. V piatkovom termíne, 11. marca o 18.00, sa tak pred kamerami TV Arena sport odohrá zápas FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica a zápas FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava sa uskutoční v štandardnom hracom čase 17.00 o deň neskôr, teda v sobotu 12. marca," dodal Michal Mertinyák.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM