Zo Slovenska

Odovzdajte starý spotrebič do zberu a pomôžete vlkom v bratislavskej ZOO!

Mestská časť na svojej stránke avizuje obyvateľom Starého Mesta bezplatný odvoz nepotrebných elektrospotrebičov na ekologickú recykláciu.

Ilustračný obrázok k článku Odovzdajte starý spotrebič do zberu a pomôžete vlkom v bratislavskej ZOO!
Zdroj: Facebook

Staré Mesto organizuje veľký zber starých spotrebičov, ktorým môžete pomôcť vlkom v bratislavskej zoologickej záhrade. Za každý vyzbieraný kilogram venuje ENVIDOM na výstavbu pavilónu vlkov v bratislavskej ZOO 5 centov.

V sobotu 24. septembra do 8.00 hod. ráno máte možnosť vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Pracovníci zberu nebudú elektroodpad vynášať z bytov, pivníc či povál z dôvodu šetrenia času.

Ako postupovať

Najneskôr do 21. septembra 2016 kontaktujte Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto na telefónnom čísle 02/59 246 325 a­lebo 02/59 246 333 v p­ondelok a stredu v čase od 8.00 do 17.00 hodiny alebo emailom na jarmila.marusincova@staremesto.sk.

Nezabudnite nahlásiť druh a počet spotrebičov, ako aj meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu, z ktorej potrebujete spotrebiče odviezť.

Pozor na neoprávnených zberačov

„Spotrebiče nevykladajte na ulicu. Mohli by ich vziať neoprávnení zberači, neodborne ich rozobrať, nepredajné komponenty odhodiť a prispieť tak k vzniku čiernych skládok vo vašom okolí,“ upozorňuje mestská časť.

Čítajte aj: Unikátne archívne zábery: Ako sa začala písať história ZOO

Ilustračný obrázok

Elektroodpad
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM