Správy

Odstúpi v pondelok Kaliňák? Smer-SD to nepotvrdil

Médiami preletela informácia, že už v pondelok odstúpi z funkcie minister vnútra Robert Kaliňák. Vládna strana tieto informácie nepotvrdila.

Ilustračný obrázok k článku Odstúpi v pondelok Kaliňák? Smer-SD to nepotvrdil
Zdroj: TASR

Vedenie poslaneckého klubu Smeru-SD nepotvrdilo medializované informácie, či minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v pondelok odstúpi z funkcie a že ho nahradí štátna tajomníčka Denisa Saková. Svoje kroky povie strana Smer-SD najskôr svojim koaličným partnerom.

Povedal to predseda klubu a podpredseda parlamentu Martin Glváč, ktorý neplánuje byť ministrom vnútra. Do konca volebného obdobia mieni zostať v parlamente. Podpredseda strany Juraj Blanár zopakoval, že Smer-SD chce hľadať riešenie súčasnej situácie s Mostom-Híd. Pokusy o prevrat, z ktorých Smer-SD obviňuje opozíciu, strana odmieta.

Predstavitelia Smeru-SD opäť kritizovali prezidenta SR Andreja Kisku. Nepáči sa im, že rokuje najskôr s opozíciou. „Prihlásil sa jednoznačne na stranu opozície,“ povedal Blanár, podľa ktorého a medzi riadkami dá čítať, že prezidentovi nešlo o rekonštrukciu vlády, ale chcel novú vládu. „Novú úradnícku vládu,“ poznamenal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM