Krimi

Odsúdený boss Mikuláš Černák: Na slobodu sa môže dostať už o 8 rokov

Banskobystrický boss Mikuláš Černák, odsúdený na doživotie za viacero vrážd, sa môže teoreticky dostať na slobodu z ilavskej väznice už za osem rokov.

Ilustračný obrázok k článku Odsúdený boss Mikuláš Černák: Na slobodu sa môže dostať už o 8 rokov
Zdroj: TASR

Černák bol v roku 1997 do roku 2006 vo výkone trestu vo výške osem a pol roka za vydieranie. Od roku 2007 už bol odsúdený na doživotie. V zmysle Trestného zákona môže byť osoba odsúdená na doživotie podmienečne prepustená najskôr po 25 rokoch výkonu tohto trestu. To môže Mikuláš Černák urobiť v roku 2023. Jeho žiadosť však musí schváliť príslušný súd.

Naposledy vypovedal Černák ako svedok minulý týždeň pred senátom Okresného súdu Bratislava 1. Vtedy vypovedal v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 proti obžalovanému Branislavovi A.

„Som uväznený 18 rokov, 16 a pol roka som nevypovedal proti nikomu. Každé štyri roky ma nosia na súdy, kde musím odvracať klamstvá treťotriednych mafiánov. Som psychicky unavený zo všetkého. Povedal som si, že už toho mám dosť a prehovorím. Hanbím sa za svoju temnú minulosť a budem vypovedať. Tento skutok je len jeden z čiastkových skutkov, kde budem vypovedať,“ povedal mimo iného Černák.

Černák podľa vlastných slov chce spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasnení až 32 mafiánskych vráž­d.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM