Regióny Ostatné športy Zo Slovenska

Odvážlivci sa pokúsia zdolať Dunaj. Pridať sa môže každý, kto si trúfne preplávať rieku

Ak preplávate Dunaj z jedného jeho brehu na druhý, budete sa aj na bežný prechod cez rieku po moste navždy pozerať inak.

Ilustračný obrázok k článku Odvážlivci sa pokúsia zdolať Dunaj. Pridať sa môže každý, kto si trúfne preplávať rieku
Zdroj: Facebook

Niekoľko desiatok nadšencov prepláva v Bratislave cez Dunaj. Prostredníctvom podujatia Trans Danube Swim 2017, ktoré sa začne v nedeľu 3. septembra o 13:00 hod. na Dvořákovom nábreží pri River Parku, chcú ukázať, že rieka je to najvzácnejšie, čo hlavné mesto má a dokáže poskytnúť nezabudnuteľný zážitok.

Vážme si Dunaj

„Dunaj, druhú najdlhšiu rieku v Európe, si nevážime tak, ako by sme mali. Iné veľké mestá ležiace na jeho toku už vedia, že Dunaj je jeden z najväčších pokladov, ktorý dáva životu v meste iný význam,“ tvrdia organizátori podujatia zo zážitkovej cestovnej kancelárie BUBO. Plávanie cez Dunaj podľa nich však neorganizuje nikto vo Viedni ani v Budapešti.

Aj známy cestovateľ Ľuboš Fellner tvrdí, že odkedy minulý rok preplával z jedného jeho brehu na druhý, bude sa aj na bežný prechod cez Dunaj po moste navždy pozerať inak. Už od detstva sa v ňom kúpal aj so svojou rodinou a tvrdí, že je čistý. Je to najkrajšia rieka na svete. „Nasledujeme ho s dôverou, nakoľko je to scestovaný človek, ktorý sa kúpal aj v riekach ako je Indus, Irravádi, Brahmaputra, Níl, Niger, Amazonka či Yukon,“ vyzývajú organizátori Trans Danube Swim 2017.

Záchranári v pohotovosti

Počas akcie bude pozastavená lodná doprava. V pohotovosti bude zdravotná služba, vodní záchranári i potápači vo vode.

Prvé preplávanie cez Dunaj, v rámci Trans Danube Swim, zorganizovali plaveckí nadšenci v roku 2014. Zúčastnilo sa ho okolo 100 plavcov. V minulom roku ich už bolo viac ako 400.

nedeľa / Dvořákovo nábrežie, River Park / od 13:00 do 15:00 hod. / na akciu sa môžete prihlásiť TU

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM