Veronika Ondo-Cholewová Šport Zo Slovenska

Okolie Vinného i Zemplínskej šíravy zažije veľké podujatie: Cyklisti, toto sa chystá!

Vinné, lokality Zemplínskej šíravy či Vihorlatských vrchov sa stanú dejiskom veľkého cykloturistického podujatia. Veď sledujte, čo sa chystá...

Ilustračný obrázok k článku Okolie Vinného i Zemplínskej šíravy zažije veľké podujatie: Cyklisti, toto sa chystá!
Zdroj: TASR

Klub slovenských turistov Brzda (KST Brzda) z Vinného dostal ponuku usporiadať jubilejný 40. zraz cykloturistov. „Je to pre nás veľká výzva a pocta, vzhľadom na to, že sme klub veľmi mladý, bez skúsenosti s organizovaním tak veľkých podujatí. Máme však chuť a odhodlanie pripraviť hodnotné podujatie,“ informoval Ján Vaľo, predseda organizačného štábu a KST Brzda.

Termín

Už je známy aj termín, toto atraktívne podujatie sa bude konať v dňoch 30. augusta až 2. septembra 2018 v lokalitách Vinné, Vihorlatské vrchy a Zemplínska šírava. Pôjde o niekoľko trás.

Vinné sa od roku 2017 hrdí aj titulom Dedina ako hostiteľ. „Som presvedčený, že toto ocenenie sme získali oprávnene a účastníci jubilejného 40. ročníka celoslovenského zrazu cykloturistov KST 2018 zažijú medzi našimi srdečnými spoluobčanmi nezabudnuteľné chvíle,“ uviedol na margo pripravovaného podujatia starosta Vinného Marián Makeľ.

Prihlášky

Ako prvý muž obce Vinné dodal, účastníkov čaká prekrásna prírodná scenéria majestátneho Vihorlatu a vodných krás Zemplínskej šíravy, Vinianskeho jazera i neďalekého Morského oka. Príprava 40. zrazu cyklturistov KST už pokročila do takej miery, že ponúkajú záujemcom prihlášku.

Obec verí, že sa na ich členskej základni KST Brzda podarí úspešne nadviazať na predchádzajúce ročníky, ale zároveň aj prekonať vlastné očakávania. „Verím, že aj s našou účinnou podporou, všetko pripravili a zorganizovali tak, aby prispeli k vydarenej realizácii danej celoslovenskej akcie,“ doplnil M. Makeľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM