Rastislav Búgel Futbal

Opäť bez bodového zisku: Spartak prehral v Myjave

Prvá šanca v zápase dvoch Spartakov sa zrodila už v 2. minúte, keď Beňo udržal loptu na hracej ploche, Daniel sa následne zbavil protihráča a akciu zakončil Pekár. V 13. minúte hlavičkoval po dlhom autovom vhadzovaní Kolár, lopta skončila mimo brány.

Ilustračný obrázok k článku Opäť bez bodového zisku: Spartak prehral v Myjave
Zdroj: TASR

Kopaničiari boli aktívnejší, v 25. minúte nenašla Machovcova hlavička priestor brány a o minútu musel Kamenár riešiť nebezpečný center Sládeka. Myjavčania sa mohli ujať vedenia v 36. minúte, Kolár uspel v súboji s Tóthom, namiesto zakončenia zvolil ešte prihrávku na Daniela, tá však nebola presná. O štyri minúty sa na opačnej strane ihriska ocitol v palebnej pozícii v pokutovom území Mihálik, reflexívne stihol zasiahnuť Hruška.

Po zmene strán bola spočiatku hra viac rozkúskovaná a šance sa nerodili. Prišla však 59. minúta, Kóňa hľadal dlhým pasom Marčeka, ktorý využil nedorozumenie Kamenára s Tóthom a poslal loptu do opustenej brány – 1:0. V 67. minúte dostali loptu do siete aj Trnavčania, Tambe však fauloval Hrušku a gól uznaný nebol. Po chybe v rozohrávke domáceho tímu sa v 72. minúte rútil sám na brankára Mikovič, hrdinom okamihu sa stal Hruška, ktorý loptu za chrbát nepustil. V 75. minúte videli diváci zakončenia na oboch stranách ihriska, najskôr nezamieril presne Machovec a po ňom ani Depetris. Rovnako sa do priestoru troch žrdí nezmestila ani strela Mihálika o chvíľu nato. V 81. minúte zamieril na domácu bránu Schranz, Hruška si s jeho strelou poradil. Trnavčania už zo záverečného tlaku nič nevyťažili a z víťazstva sa tak tešili domáci hráči.

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: „Bol to derby zápas, vyrovnaný a ťažký. V takýchto dueloch rozhoduje to, kto urobí menej chýb. Aj preto sme ho vyhrali. Som spokojný s tromi bodmi, ktoré sme získali.“

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Po tomto zápase musím vysloviť sklamanie. Nezaslúžili sme si tento zápas prehrať, remíza by bola výstižnejšia. Urobili sme chybu, prehrali sme takým polo – vlastným gólom. Zo zápasu som sklamaný.

Gól: 59. Marček

Rozhodoval: Valášek

ŽK: Kolár, Hruška – Horník, Tambe, Baez

Divákov: 1436

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM