Šport

Optimizmus vystriedalo hromženie a nespokojnosť. Hokejisti to na MS poriadne pobabrali. Je ešte reálna šanca na nápravu?

Po dvoch zápasoch mali zverenci trénera Cígera na konte šesť bodov. Ideálny vstup do turnaja, ktorý tento rok hostí Rusko. Potom ale prišiel výpadok, ktorý reálne ohrozil postupové vyhliadky našich. Definitívne?

Ilustračný obrázok k článku Optimizmus vystriedalo hromženie a nespokojnosť. Hokejisti to na MS poriadne pobabrali. Je ešte reálna šanca na nápravu?
Zdroj: TASR

Mladý tím má svoje problémy. To je fakt, ktorý sprevádza každý kolektív nehľadiac na šport. Chýbajú skúsenosti, hráči často neplnia to, čo sa od nich požaduje, nezvládajú tlak, nechávajú sa uniesť čiastkovým úspechom.

Slovenská šampionátová realita je aktuálne presne o tomto. Máme proste veľmi mladý a neskúsený tím.

Navyše po skvelom štarte a prirodzenom optimizme (výhry nad Maďarskom a Francúzskom v pomere 4:1, resp. 5:1, pozn.) prišiel šok. Nad Nemcami sme síce viedli, ale 1:5 je potom viac než hrozivých. Obzvlášť vtedy, keď sa reprezentanti spod Tatier prezentovali odovzdaným výkonom, chýbala kvalita, jednoduchosť, ľahkosť i snaha zabojovať.

MS v hokeji s Dnes24.sk: Poznáme ďalších 3 majiteľov atraktívnych cien. Kto mal šťastie?

Veľká nespokojnosť

„Tak sme sa vrátili do biedy z prípravy,“ dupľoval na Facebooku názor stoviek priaznivcov Roland, ktorý zároveň dodal, že jeho zámer zájsť do Petrohradu je týmto definitívne pasé.

A to ešte nevedel, že Slováci dokonale spackajú vyhratý duel s Bieloruskom.

Cígerovci viedli nad priamym súperom v boji o štvrťfinálovú miestenku po 40 minútach 2:0, v tej záverečnej ale potvrdili, že hokej sa hrá minimálne celú hodinu, dostali štyri góly a bolo po nálade.

„Chvalabohu, že som to nevidel, asi by ma porazilo,“ písal na sociálnej sieti Marián Gális z Humenného. „To už radšej zostanem v práci dlhšie, ako keby som si ešte raz mal žrať nervy takýmto hokejom,“ prizvukoval Tomáš.

Informácie o hokejovom šampionáte si prečítajte na Sport7.sk

Hapruje zostava

Realizačný tím musí medzitým riešiť problémy so zostavou. Hrnka, Sersen i Andrej Šťastný na šampionáte kvôli zdravotným problémom dohrali, oveľa viac sa ukazuje absencia opôr spoza mora. Marián Hossa, Gáborík, Chára, Tatar ale aj Pánik čí Hrivík by tímu rozhodne mali čo dať.

V slovenskom hokeji však aktuálne vládne situácia, ktorá má ďaleko od ideálu, dávno sú preč časy, kedy najlepším hráčom záležalo na tom, aby trikolóru reprezentovali na najvyššom fóre.

A to nie je všetko. Nálada v našom tíme sa z výbornej zmenila na nepohodovú, už to nie je o príjemných chvíľach, doťahovaní sa, vtipoch, žartovaní, na povrchu je reálny problém – hráči sa medzi sebou hádajú, nie sú ochotní jeden za druhého zabojovať, dookola sa vraví o Daňovi či Réwayovi, ktorých správanie sa nemá byť práve ukážkové. A to majú ešte pred sebou trojicu duelov s favoritmi skupiny – Kanadou, Fínskom a USA. Z čoho nám, žiaľ, vychádza, že vyhliadky na štvrťfinále sú veľmi veľmi biedne.

Je tu priestor na prekvapenie?

Ktovie ale, možno príde na rad príjemné prekvapenie a tím okolo trénera Cígera sa vzopne, veď v minulosti to proti silnejším súperom v snahe si (i celému svetu) niečo dokázať bolo kvalitatívne o nejaký ten stupienok lepšie.

Rozhodne držíme palce, hokejová reprezentácia to práve teraz potrebuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM