Regióny Kultúra

Organizátorom festivalu sa podaril veľký úlovok: Na Šírave to rozbalí svetoznáma kapela!

Tretí ročník festivalu na Šírave obohatí kapela, ktorej najväčšie hity pozná celý svet. A celkom určite aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Organizátorom festivalu sa podaril veľký úlovok: Na Šírave to rozbalí svetoznáma kapela!
Zdroj: TASR

Organizátori Amfik Šírava festu prezradili ďalšie meno, na ktoré sa môžete tešiť počas tohto ročníka spomínaného hudobného podujatia. Zoznam účinkujúcich doplnila svetoznáma kapela, ktorej hity pozná množstvo ľudí.

Svetoznáma švédska kapela

„Podarilo sa nám dostať na Slovensko zaujímavé meno zo zahraničia. Populárna švédska formácia REDNEX obohatí program tretieho ročníka Amfik Šírava festu,“ informoval manažér tohto hudobného podujatia Boris Karch. Rednex má na svojom konte hity ako Cotton Eye Joe, Wish You were Here, Spirit of the Hawk, Hold me for a while a mnohé iné.

Zdroj: YouTube.com

Podľa vyjadrení organizátorov sa Rednex na Slovensko veľmi tešia. Naposledy tu boli v roku 2015. „Okrem slovenských interpretov sme chceli festival niečím zahraničným obohatiť a hľadali sme vhodného adepta. Skúsili sme osloviť Rednex, pretože je to skupina, ktorú vďaka niekoľkým hitom poznajú ľudia po celom svete. Sme radi, že súhlasili a Šírava v lete tak zažije aj vďaka nim riadnu show,“ povedal B. Karch. Rednex sa v 90. rokoch stali úspešnou kapelou.

Švédska formácia zožala úspech s hitom Cotton Eye Joe, ktorou ovládla hitparády v mnohých krajinách. Bodoval aj následný singel Old Pop in an Oak a najmä balada Wish You Were Here vydaná v roku 1995, ktorá v tých rokoch nechýbala ani v playliste žiadneho rádia na Slovensku niekoľkokrát denne. Švédska skupina koncertuje dodnes, na konte má tri albumy a viac ako desať miliónov predaných nosičov.

Zdroj: YouTube.com

Zoznam kapiel

Tento rok vsadili usporiadatelia na nitrianske kapely ako Desmod, Gladiátor, Horkýže Slíže v kombinácii s východniarskymi menami ako Heľenine Oči, Nika Karch či Smola a Hrušky, ktoré budú, ako sme už spomenuli, doplnené o švédsku kapelu Rednex. „Myslím, že ľudia sa majú na čo tešiť,“ dodal Karch. Pozrite sa zoznam všetkých účinkujúcich Amfik Šírava festu 2017:

  • mladé kapely z východu: The Now, Freedeggs, The Overtime, Ladies & Genitals, The Parentals..
  • speváčka Nika Karch
  • kapely z východu Heľenine Oči, Smola a Hrušky
  • kapely z Nitry: Desmod, Gladiátor, Horkyze Slize
  • švédska kapela Rednex.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM