Jakub Forgács Rôzne

Ostrieľaná kaderníčka spod Urpína to prezradila: Tieto účesy najviac fičia medzi Bystričankami

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. Aké účesy sú teraz najviac trendy a ktoré sa hodia počas horúcich letných dní? Spýtali sme sa priamo odborníčky z mesta pod Urpínom, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku Ostrieľaná kaderníčka spod Urpína to prezradila: Tieto účesy najviac fičia medzi Bystričankami
8
Galéria

Michaela Ondriková-Ševelová pochádza z malého mestečka Jelšava, ale už 14 rokov žije v Banskej Bystrici. „Kadernickej profesii sa venujem 17 rokov, z toho som šesť rokov pracovala ako technológ – školiteľ pre renomovanú profesionálnu značku,“ začala svoje rozprávanie. Ako spomenula, momentálne je na materskej dovolenke, ale pomaličky, po ôsmich mesiacoch, sa zaraďuje do pracovného procesu, pôsobí v Kadernickom salone Vision v Banskej Bystrici a ďalej pôsobí ako spolupracujúci kaderník pre spomenutú značku.

Trendy v znamení prirodzenosti

Trendy na rok 2015 sa podľa jej slov nesú v znamení prirodzenosti a vychádzajú z nositeľných účesov. „V súčasnosti je veľký trend, takzvaný undercut, čo znamená „podstrihnutie“, čiže laicky povedané, vyholená spodná línia, cez ktorú prepadajúcemu dlhšie vlasy, či už v dámskej alebo aj pánskej móde,“ pokračovala kaderníčka so slovami, že u pánov zaznamenávajú veľký comeback v nosení brád, kde sa, samozrejme, prispôsobuje aj účes. “Čo sa týka stredne dlhých vlasov je veľmi In účes LOB – je to dlhší strih Bob ktorí pôsobí veľmi sviežo a elegantne . A pri dlhých vlasoch je ešte stále módna výrazná ofina,“ doplnila.

„Samozrejme, máme aj klientky, ktoré majú požiadavku aj na niečo výraznejšie a extravagantnejšie, čo sa však rieši aj farbou vlasov, nakoľko nie každá je ochotná isť do odvážneho strihu ale s farbou nemá problém,“ prezradila.

Ako ďalej spomenula, v salóne majú zaužívané, že je potrebné ponúknuť klientke minimálne dvakrát do roka zmenu. „Značka, s ktorou pracujeme, nám v tom skvele pomáha, pretože udáva nové trendy dvakrát do roka. Funguje to rovnako, ako u svetových módnych značiek, ktoré prichádzajú s novými kolekciami, či je to už v móde, architektúre, tak aj vo svete krásy sa inšpirácie udávajú na obdobie jeseň – zima a jar – leto,“ povedala Michaela.

Razom s úsmevom dodala, že pre klientky sú inšpiratívne aj známe osobnosti, takže sa stretávajú aj s požiadavkami, že chcú vyzerať ako J-Lo alebo iná herečka či speváčka a prinesú si obrázok. „Veľakrát je to skôr na škodu, kedže na fotkách sú celebrity upravené, vyretušované a je veľmi ťažké, vytvoriť hrivu z jemných vlasov klientky, keď na fotke má herečka alebo speváčka príčesky. Ale niekedy nám to pomôže sa odraziť aspoň z nejakých detailov, ako asi by mal vysnený účes vyzerať,“ vysvetlila.

Chcela platiť stravnými lístkami

„Počas svojho pôsobenia v tejto profesii som sa zatiaľ nestretla s požiadavkou, ktorá by ma zaskočila, až na jednu. Keď chcela klientka za službu v salóne zaplatiť stravnými lístkami,“ zaspomínala si s úsmevom.

Práca kaderníka však podľa jej slov nespočíva len v ostrihaní alebo farbení, je to veľakrát aj o psychológii, diplomacii… „A hlavne o dôvere, pretože, položme si otázku, kto každý sa môže dotýkať vašich vlasov,“ povedala s úsmevom Michaela.

A aké účesy sú teraz najviac IN medzi jej klientkami? „Najčastejšie a najobľúbenejšie účesy, ktoré teraz fičia, sú zapletané copy, hlavne rybí cop, vypnuté vlasy v štýle messy hair- čiže akoby neučesaných a vracia sa aj Krepovanie vlasov, z farbenia štýl Sombré a technika melírovania Baleyage a Sunkiss,“ doplnila so slovami, že typický letný účes pre dlhé vlasy je v štýle Beach waves a na krátke vlasy strih Shag, inšpirovaný 70-tymi rokmi.

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľaného kaderníka z Bystrice: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Foto: archív Michaely Ondrikovej-Ševelovej

FOTO: Účesy z dielne bystrickej kaderníčky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM