Ľubomíra Karmanová Rôzne

Ostrieľaná odborníčka na vlasy prezradila svoj recept na dokonalý účes: Toto zaručene funguje!

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníčky z nášho mesta, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku Ostrieľaná odborníčka na vlasy prezradila svoj recept na dokonalý účes: Toto zaručene funguje!
Zdroj: Dnes24.sk

Kaderníčka Silvia Čečézová vo svojom salóne vytvorila atmosféru, ktorá láka zákazníčky pohodou. Na príjemné prostredie si potrpí aj samotná Silvia, avšak atmosféra, ktorou dýcha jej salón, nie je jej jedinou devízou. Vo svojom remesle sa, totiž, vyzná výborne. „Úspech kaderníčky je v prístupe k zákazníkovi, kvalite práce, ale u mňa je dôležitá aj atmosféra. Pri práci potrebujem byť úplne v pohode,“ vysvetľuje sympatická kaderníčka.

Aké sú trendy?

Lučenčanky sú podľa Silvie trendové ženy. Zaujímajú sa o módu, aj o trendy vo vlasovej kozmetike a strihoch. Tomu prispôsobujú aj požiadavky na svoju kaderníčku. „Stále sú v kurze LOBY – teda longs bobs, čo sú dlhé mikáda. Najlepšie rovné, s cestičkou uprostred,“ prezradila.

„Módnym trendom sú aj zapletané vrkoče, je veľa zaujímavých zapletacích techník a štýlov. Napríklad francúzsky priberaný vrkoč zapletený na strapato do jednej strany. Hodia sa na leto, na bežné nosenie, ale využívajú sa aj do spoločenských účesov.“

Ako sme sa dozvedeli, novým trendom sú sivé vlasy. Silvia si, však, myslí, že to nie je farba pre každého. Na leto odporúča tiež prirodzene vyzerajúce blond odtiene s jemne stmavenými korienkami, čo vyzerá veľmi prirodzene. In budete aj keď stavíte na odtiene medenej.

V štýle Brigitte Bardot

Nadčasovým trendom sú podľa Silvie krásne, zdravé a dlhé vlasy. „Skôr vlnité, alebo vyfúkané do objemu na štýl Brigitte Bardot.“ Ak sa chce dáma pýšiť krásnou hrivou, musí sa o svoju korunu krásy patrične starať. Silvia odporúča dva až tri krát do mesiaca intenzívnu kúru vo forme zábalu. „Vlasové zábaly pomáhajú obnoviť vlas, ktorý je poškodený buď mechanickým namáhaním, farbením, stresom, alebo prírodnými vplyvmi,“ hovorí.

Jeden zo svojich domácich receptov, prezradila aj našim čitateľkám. „Ja sama si robievam jeden veľmi dobrý zábal. Olivový olej zmiešam s kokosovým olejom, argánovým olejom a medom. Vlasom to veľmi prospieva a odporúčam ho aj mojim zákazníčkam,“ podelila sa dobrú radu.

Vlasy si žiadajú špeciálnu starostlivosť počas celého roka. Na jar odborníčka odporúča vlasy prestrihať, aby sa oživili a vybrať tú správnu farbu, čím sa vlas prežiari.

Slnko a voda dajú vlasom zabrať

Špeciálnu starostlivosť si vlasy zaslúžia najmä v lete. Silvia podľa vlastných skúseností zistila, že sa oplatí investovať do kvalitnej vlasovej kozmetiky, ktorá chráni pred slnkom. „Po každom lete a najmä po dovolenke pri mori som mala vlasy vysušené. Minulé leto som používala šampón, masku, aj olej chrániaci pred slnkom a prvý krát moje vlasy vyzerali krásne a zdravo,“ zaspomínala.

Starostlivosť o svoje vlasy Silvii zveruje množstvo dám. Niektoré prichádzajú aj s obrázkom, alebo vlastnou predstavou, ako chcú po odchode zo salónu vyzerať.

„Niekedy je ťažké zákazníčke vysvetliť, že vybraný účes sa jej nehodí, alebo je z jej vlasov nemožné ho vytvoriť. Ale väčšinou mám také milé zákazníčky, že si nechajú poradiť,“ teší sa zo svojej práce Silvia.

Svoju prácu miluje a podľa jej zákazníčiek, je to nielen cítiť v jej salóne, ale aj vidieť na jej práci. „Do práce sa každé ráno teším. A prajem každému človeku také šťastie, ako mám ja. A úplne najviac sa teším, keď vidím odo mňa odchádzať šťastnú a spokojnú zákazníčku,“ dodala na záver krásna Silvia.

Prečítajte si aj trendy v líčení. Radí skúsená vizážistka Janka Socháňová.

Kaderníčka Silvia podľa svojich zákazničiek s vlasmi čaruje
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM