Jaroslava Parašínová Rôzne

Osvieženie v podobe lahodných nápojov: 5 drinkov, ktoré v Brezne treba vyskúšať

Počas teplých dní sa človeku priam žiada držať v ruke orosený drink alebo osviežujúcu limonádu. Podniky v Brezne ponúkajú klasické aj menej tradičné nápoje. Vybrali sme pre vás 5!

Ilustračný obrázok k článku Osvieženie v podobe lahodných nápojov: 5 drinkov, ktoré v Brezne treba vyskúšať
15
Galéria

V Brezne vedia, čo je dobré. Na rozličných miestach si tak môžete ozvláštniť deň nejakou tou dobrotou. Tentokrát sme sa zamerali na nápoje. K horúcim dňom predsa neodmysliteľne patria. Alko, nealko, ovocné, smotanové, klasické koktaily, long drinky, a to ani zďaleka nie je všetko. Ponuka je obrovská a často je priam ťažké vybrať si spomedzi toľkých lákadiel. Ktoré zaujali nás?

Ovocný Shot

(FOTO v galérii č. 1 – 3)

Trojka bar Brezno pripravuje špecialitu, ktorej základom je kombinácia ovocného pyré a vodky. Ingrediencie ako vodka, ovocné pyré, čerstvá limetková šťava a ľad sa v šejkri spoja do jemnej, našľahanej konzistencie. Dochutiť je ju možné aj kúskom sirupu, aby tak mala ešte zaujímavejšiu chuť. Skvele sa pije z pohára na short drink, kde ju zdobí vkusná dekorácia. Pristane jej to aj v poháriku na destiláty. V ponuke je mnoho druhov ako zelené jablko, lesné ovocie, mango, jahoda, malina, čučoriedka, zázvor s mandarinkou, kiwi, mix maracuja a passion fruit, ananás, juza – teda spojenie citrónu a zázvoru.

Jahodovo-bazová limonáda

(FOTO v galérii č. 4 – 6)

Chutnú limonádu, naservírovanú v džbáne, vám radi pripravia aj na terase v Dance Café Bar. Popíjať ju môžete cez slamku a maškrtníci z nej môžu lyžičkou ujedať chutné kúsky čerstvého ovocia. Jahody nakrájané na menšie kúsky, zaliate sódou, pridá sa bazový sirup a nápoj ešte ochutí hnedý cukor. Je to rozumná alternatíva aj pre vodičov či deti, keďže ide o nealkoholický nápoj. Celé ho ešte zdobia lístky mäty. Zaručene vás osvieži.

Cuba Libre drink

(FOTO v galérii č. 7 – 9)

Jednoduchý, klasický a chutný long drink si môžete vychutnať v Da Vinci Caffe & Cocktail Bar. Ako sa pripravuje? Najskôr do pohára na long drink, nadekorovaného plátkom limetky, pridajú niekoľko kociek ľadu a 4cl Bacardi Superior Carta Oro Rum. Tu príprava ani z ďaleka nekončí. Doplnia to čerstvo odšťavenou limetkovou šťavou a kúskami limetky. Nakoniec to celé zalejú Colou a drink je na svete. Ozdobený limetkou sa pije cez slamku.

Mocný Tatran

(FOTO v galérii č. 10 – 12)

V známom breznianskom gril bare s letnou terasou si prídu na svoje aj milovníci Tatranského čaju. Green Pub svojím návštevníkom ponúka hneď niekoľko druhov a kombinácií lahodného čajovo-bylinného likéru. Zloženie Mocného Tatranu pozostáva z bielej Vinei a 4cl 57% šípkovo-rakytníkového Tatratea. V novej edícii pohárov sa tieto dve ingrediencie spoja s kockami ľadu. Ten sa vyníma na povrchu pohára, pripomína svojím tvarom hory, z ktorých byliny v likéri pochádzajú. Celé to dopĺňa jednoduchá dekorácia v podobe krúžku citróna a slamky.

Chutná Zázvorka

(FOTO v galérii č. 13 – 15)

V breznianskej Stodole si v prostredí príjemnej záhrady môžete oddýchnuť pri lahodnej zázvorovej limonáde. Veľmi smädným návštevníkom ju podávajú v džbánoch a tým menej smädným v pohároch. Je teda na vás, aké množstvo si zvolíte. Čerstvo nastrúhaný zázvor, hnedý cukor, citrónovú kôru a polovicu viazaničky mäty, zalejú najskôr horúcou vodou tak, aby v nej každá ingrediencia bola ponorená. Keď voda ochladne, dolejú to celé studenou vodou a doplnia ju druhou polovicou viazaničky mäty. Posledným krokom prípravy je pridanie limetky, nakrájanej na mesiačiky a tiež ľadu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery spomínaných drinkov!

V OBRAZOCH: Breznianske miešané pochúťky
15
Galéria
Foto: Samuel Marčok
Foto: Jaroslava Parašínová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM