Rôzne

Otec roka 2017 je už známy: Stal sa ním Peter Lazor z Markušoviec

Otec roka je najstaršou časopiseckou anketou na Slovensku. Tento rok sa stal v poradí 27. držiteľom titulu otec piatich detí z okresu Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Otec roka 2017 je už známy: Stal sa ním Peter Lazor z Markušoviec
4
Galéria
Zdroj: TASR

Peter Lazor z Markušoviec (okres Spišská Nová Ves) sa stal držiteľom titulu Otec roka a získal putovné žezlo – dreveného koníka. Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v pondelok v bratislavskom Zichyho paláci. Ocenenie Mediálny otec roka 2017 si prevzal manažér hudobnej skupiny Desmod Michal Kožuch.

Laureát Peter Lazor je teraz na materskej dovolenke pri najmladšom, dvojročnom synovi Ferkovi. V Markušovciach pôsobí ako dedinský fotograf a s manželkou – učiteľkou – sú redaktormi časopisu Pokoj a dobro, ktorý vydáva miestna farnosť. Peter je aj členom hospodárskej rady farnosti.

Pôvodným povolaním je kuchár, ale pracoval i na pošte a tvrdí, že všetky svoje doterajšie pracovné skúsenosti sa mu zišli v rodine, aj ako profesionálnemu rodičovi. Okrem vlastných piatich detí sa určitý čas staral o osem ďalších z detského domova. O víťazovi prostredníctvom SMS a internetového hlasovania rozhodli čitatelia týždenníka Slovenka, ktorý je vyhlasovateľom ankety a uverejnil otcovské príbehy.

Okrem 42-ročného laureáta sa do užšej nominácie súťaže Otec roka spomedzi prihlásených dostali ďalší výnimoční otcovia: 43-ročný Vojtech Benko z Brezna, Ivan Moravčík (27, Bratislava), Pavol Tkáčik (53, Nitra) a František Namešpetra (66, Kojatice). Všetci finalisti získali malého koníka, ktorý pracovitosťou, svedomitosťou a chlapčenstvom je symbolom ankety. Na väčšom putovnom koníkovi sú napísané mená všetkých 27 laureátov.

„Dostali sme šesťkrát viac hlasov ako v minulosti, čo svedčí o zvýšenej sledovanosti ankety. Jej zámerom je zviditeľnenie postavenia otca a cez neho aj rodiny v našej spoločnosti. U nás mnoho párov žije nezosobášených a pri určitých problémoch často dochádza k ich rozchodu. Po sobáši to nie je také jednoduché, rodina je pevnejšie puto. Projekt vzdáva poctu otcom. Vznikol v redakcii Slovenky, ktorá sa pričinila aj o to, že Deň otcov, v tretiu júnovú nedeľu, sa stal súčasťou slovenského kalendára sviatkov," povedala Mária Reháková, riaditeľka vydavateľstva Star production, ktoré vydáva spomínaný týždenník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Otec roka? Stal sa ním tento muž z okresu Spišská Nová Ves! FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM