Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

Pád vrtuľníka pri Prešove: Na palube boli traja ľudia, jeden vojak je mŕtvy!

Pri Prešove sa zrútil vrtuľník Mi-17. Na palube boli traja ľudia, jeden člen posádky, podľa prvého zástupcu náčelníka generálneho štábu, zomrel.

Ilustračný obrázok k článku Pád vrtuľníka pri Prešove: Na palube boli traja ľudia, jeden vojak je mŕtvy!
Zdroj: TASR

Pri obci Hradisko v okrese Prešov padol v utorok popoludní vojenský vrtuľník.

„Došlo k mimoriadnej udalosti a to k pádu vrtuľníku Mi-17. K havárii došlo pri obci Hradisko v okrese Prešov. Vrtuľník vzlietol o 13.30 zo základne v Prešove. Plnil bežné úlohy ako pristávanie v neznámom teréne, o 14.02 bola zaznamenaná strata spojenia. Následne vyslal veliteľ vzdušných síl vrtuľník leteckej pátracej záchrannej služby, ktorý na mieste zabezpečil vyprostenie posádky a poskytnutie prvej zdravotníckej pomoci,“ uviedol na tlačovom brífingu pre médiá prvý zástupca náčelníka generálneho štábu Peter Gajdoš.

Na palube bola podľa neho trojčlenná posádka, dvaja piloti a palubný technik. „Dvaja vojaci sú zranení a jeden pri pokuse o oživovanie zomrel,“ povedal. Ako pokračoval, na mieste zasahovalo 5 hasičských vozidiel. „Bližšie informácie nemôžem poskytovať. Dovoľte mi vyjadriť hlbokú sústrasť rodine zosnulého profesionálneho vojaka,“ zakončil Gajdoš.

Záchranu vojakov popisuje Zuzana Turočeková, hovorkyňa VZZS ATE. „K pádu vrtuľníka Mi-17 pri obci Geraltov boli privolané tri posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Pri ich prílete už boli na mieste aj zasahujúci hasiči.“

Hovorkyňa ďalej tvrdí, že vrtuľník privolaný zo strediska Poprad previezol do prešovskej nemocnice jedného zraneného muža s polytraumou­.„Košickí leteckí záchranári ošetrili a previezli do nemocnice v Košiciach druhého, 38-ročného raneného muža. Na pomoc bol vyslaný aj vrtuľník VZZS ATE z Banskej Bystrice. Tretí člen, ktorý sa nachádzal na palube havarovaného vrtuľníka, žiaľ, nehodu neprežil.“ dodáva Turočeková.

Čítajte tiež:

Pri Prešove sa zrútil vrtuľník: Boli v ňom traja ľudia, záchranári v akcii!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM