Webnoviny - Svet

Pakistanská polícia zmarila samovražedný útok

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

LAHORE 8. februára (WEBNOVINY) – Pakistanská polícia zmarila samovražedný útok na luxusný hotel v meste Lahore. Počas operácie zadržali šesť osôb vrátane údajného samovražedného útočníka a zabavili samovražednú vestu a 26 granátov. V pondelok o tom informoval policajný superintendent Zulfikár Hamíd. Polícia veľa podrobností o plánovanom útoku nezverejnila a uviedla len to, že útok mal byť namierený proti hotelu Pearl Continetal, v ktorom väčšinou bývajú Američania. Veľvyslanectvo USA v Islamabade tieto informácie potvrdiť nevedelo.

Hamíd novinárom povedal, že päť teroristov malo zaútočiť v hoteli granátmi a spôsobiť paniku a potom sa mal odpáliť samovražedný útočník. „Chceli spôsobiť rozsiahle škody a obete na životoch,“ vyhlásil. Podozriví podľa polície absolvovali výcvik v pakistanskej kmeňovej oblasti pri hraniciach s Afganistanom. Políciu na nich upozornil informátor. Hamíd nepovedal, kedy a ako ich zadržali.

Policajný dôstojník Warís Bhurwana, ktorý sa na operácii podieľal, agentúre AFP povedal, že polícia zastavila pri Lahore na hlavnej ceste z Pešávaru malé auto, v ktorom sa viezli štyria z útočníkov. Ďalší dvaja sa viezli hneď za autom na motorke. Samovražedný útočník mal údajne len asi 15 rokov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM