JAB Regióny Rôzne

Pani Mária sa narodila ešte za Rakúsko–Uhorska: Má už 108 rokov!

Čiperná babička Mária Čeremugová je pravdepodobne najstaršou Slovenkou. V pondelok oslávila svoje 108 narodeniny.

Ilustračný obrázok k článku Pani Mária sa narodila ešte za Rakúsko–Uhorska: Má už 108 rokov!
4
Galéria
Zdroj: mesto Levoča

Babička Mária Čeremugová z Levoče je pravdepodobne najstaršou Slovenkou. Táto ešte stále vitálna seniorka sa narodila ešte za čias Rakúsko- Uhorska a vo svojom rodnom liste má dátum narodenia 11.9.1909.

K jej 108 narodeninám je prišli pogratulovať najbližší, susedia aj známi. Nechýbal ani primátor Levoče Milan Majerský. Práve on pre náš portál o oslávenkyni prezradil, že na svoj vek je veľmi vitálna a aj napriek tomu, že už trošku zle počuje, vie prekvapiť svojou pamäťou či chuťou do jedla.

„Prekvapila ma, keď som jej bol blahoželať pred piatimi rokmi prvýkrát, keď sa ma spýtala, či si pamätám, ako ma ako malého chlapca ťahala za vlasy,“ zasmial sa a dodal, že pani Mária robila kostolníčku a chlapcov, ktorí miništrovali a robili neplechu vedela poriadne vyšticovať.

Babička s úctyhodným vekom má podľa slov primátora aj zmysel pre humor a tak na otázku, či má nejaký recept na dlhovekosť, odpovedala: „Ja za to nemôžem, že som sa toľko dožila, tak to vyšlo.“ Okrem včerajších narodenín oslavuje dnes pani Mária aj svoje už 108 meniny a teda aj my jej prajeme veľa zdravia a životného elánu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zachytené fotoobjektívom: Babička Mária oslávila svoje 108 narodeniny
4
Galéria
Zdroj: mesto Levoča
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM