Jakub Forgács Šport

Parádny úspech bojovníka bystrického klubu. Je svetovým šampiónom v thajskom boxe

Thajský box Slováci ovládajú! Jozef Janotík z Firegymu si vybojoval titul majstra sveta. Vo finálovom zápase zdolal skúseného Thajčana knockoutom!

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech bojovníka bystrického klubu. Je svetovým šampiónom v thajskom boxe
3
Galéria
Zdroj: Firegym

Slovensko má nového profesionálneho svetového šampióna v thajskom boxe. Jozef Janotík, štartujúci za banskobystrický klub Firegym, získal v utorok 13. decembra v Hong Kongu cenný opasok a stal sa profesionálnym svetovým šampiónom I-1 WMC v thajskom boxe.

Zverenec trénera Martina Beláka, pochádzajúci z Oravy, sa na svoju reprezentáciu v Hong Kongu niekoľko mesiacov intenzívne pripravoval. Zisk profesionálneho šampiónskeho opasku je pre Jozefa „Jokyho“Janotíka vyvrcholením šesťmesačného tréningového pobytu v Thajsku.

„Joky je talentovaný mladý bojovník. Má veľké odhodlanie a chce v tomto športe niečo dosiahnuť. Už ako amatér dochádzal pravidelne z Tvrdošína na tréningy do Banskej Bystrice, lebo sa chcel stále zlepšovať. Pred polrokom sme sa dohodli, že ďalším medzníkom v jeho profesionálnej kariére thaiboxera bude dlhší tréningový pobyt v Thajsku. A po ňom sa pokúsime zabojovať o významný titul,“ hovorí tréner Martin Belák o svojom borcovi.

Pre získanie opasku musel Joky nastúpiť do ringu hneď dvakrát v jeden večer. V prvom zápase ho čakal skúsený Brazílčan Alex Oller, ktorý je v ringu už vyše 20 rokov a má na konte 150 zápasov. Pripravená stratégia fungovala presne a Janotíkovi sa podarilo zvíťaziť nad ním na body. Vo finále v utorok 13. decembra nastúpil v ringu proti Janotíkovi víťaz druhého eliminačného zápasu Thajčan Attihit, ktorého bilancia je minimálne 200 profesionálnych zápasov. Náš bojovník nad ním zvíťazil knockoutom v druhom kole.

Jozef Janotík je už siedmym profesionálnym majstrom sveta odchovaným vo Firegyme v Banskej Bystrici. Významný opasok I-1 WMC šampióna do Banskej Bystrice putoval už trikrát.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery úspešného bojovníka bystrického klubu!

V OBRAZOCH: Cesta bojovníka bystrického klubu za svetovým titulom
3
Galéria
Zdroj: Firegym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM