JAB Šport Regióny

Parádny úspech florbalistiek zo Spišskej: Majsterky Slovenska prvýkrát v histórii

Extraligové florbalistky Kométy zo Spišskej dosiahli prvýkrát v histórii na titul majstra Slovenska. Vyspovedali sme ich kapitánku Janku Dupčákovú.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech florbalistiek zo Spišskej: Majsterky Slovenska prvýkrát v histórii
5
Galéria
Zdroj: sukr.archív Jana Dupčáková

Extraligové florbalistky zo Spišskej Novej Vsi sú čerstvými držiteľkami zlatých medailí a prvýkrát v histórií sa stali majsterkami Slovenska. Dievčatá pod vedením svojej kapitánky a brankárky Janky Dupčákovej odohrali svoj piaty zápas finále play-off s Pruským a po konečnom stave série 2:3 si vybojovali zlato. My sme po tomto parádnom úspechu dievčat vyspovedali ich kapitánku, aby nám prezradila pocity aj ďalšie plány zlatých kométiek.

Vaše víťazstvo nebolo od začiatku jednoznačné. Čo vás do rozhodujúceho zápasu nakoplo?

Dali sme sa dokopy ako jeden tím. Pred rozhodujúcim zápasom sme celý deň strávili spolu a naladili sme sa na rovnakú vlnu Každá z nás chcela dosiahnuť titul a do zápasu sme šli od začiatku naplno a samozrejme, mali sme skvelé publikum, ktoré nám vytvorilo domácu atmosféru. Prvý pokus o ukončenie série sme síce nezvládli, ale v rozhodujúcom zápase sme boli jednoducho lepším tímom na palubovke.

Nakoniec sa to podarilo a vy ste sa stali prvýkrát majsterkami Slovenska. Aký je to pocit?

Bude to znieť ako klišé, ale je to proste skvelý pocit. :) Hlavne, keď si uvedomím, koľko hodín sme počas sezóny odtrénovali, aby sme dosiahli tento cieľ a koľkokrát sme museli otáčať zápasy, aj tie finálové a dokazovať, že sme skvelý tím, ktorý sa nevzdáva a je proste TOP. Veľakrát som musela odísť skôr z práce, resp. vôbec neísť do práce kvôli tréningu či zápasu a teraz si môžem povedať, že to stálo za to.

Ako ste toto vaše víťazstvo oslávili?

Najväčšia oslava prebehla v autobuse po ceste domov z Dubnice. Kto tam bol, tak vie o čom hovorím. :D Ale určite to ešte dodatočne spoločne oslávime niekde na chate.

Aké sú vaše doterajšie úspechy s Kométou?

Prvý veľký úspech bol zisk strieborných medailí v ženskej extralige v minulej sezóne. Tento rok sme to ešte vylepšili a dotiahli sme to až k zisku historicky prvého majstrovského titulu pre Kométu. Na začiatku sezóny sme cestovali do Nemecka na turnaj EuroFloorballCup, kde sme obsadili konečné tretie miesto, čo je pre mňa a Kométu zatiaľ najväčší úspech na medzinárodnej scéne a verím, že nie posledný.

Čo vás čaká najbližšie?

Pre mňa sa sezóna v podstate skončila, ale trénovať budem naďalej. Dievčatá majú pred sebou ešte juniorské majstrovstvá a niektoré z nich aj majstrovstvá dorasteniek a starších žiačok. Ženská extraliga začne znovu až niekedy v septembri. Predtým určite absolvujeme letnú prípravu a rôzne turnaje.

Dosiahli ste to najvyššie ocenenie na Slovensku. Aké sú ďalšie plány či méty?

Na tímové ciele a plány je ešte priskoro, pretože nevieme, ako bude vyzerať zostava hráčok v budúcej sezóne. Hlavným cieľom sú pre mňa decembrové majstrovstvá sveta, ktoré sa konajú v Bratislave a rada by som na nich reprezentovala Slovensko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Kométy zo Spišskej sa stali po prvýkrát majsterkami Slovenska
5
Galéria
Zdroj: sukr.archív Jana Dupčáková
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM