Monika Hanigovská Ostatné športy Rôzne Zo Slovenska

Pätica trnavských nadšencov udivuje ľudí: Paráda, aké kúsky títo mladíci dokážu!

Mladí Trnavčania, ktorí si veru zaslúžia klobúk dole. Členovia tímu Bar Warriors Trnava dokážu predvádzať naozaj parádne kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Pätica trnavských nadšencov udivuje ľudí: Paráda, aké kúsky títo mladíci dokážu!
5
Galéria
Zdroj: Bar Warriors Trnava

Niekedy doslova lietajú vo vzduchu, inokedy robia rôzne otáčky len pomocou vlastného tela. Americký šport, street workout, ktorý využíva cvičenie s vlastnou váhou si osvojila aj pätica mladých sympatických Trnavčanov.

Marek Babik, Matúš Stiller, Adam Drinka, Samuel Akbar a Igor Cvik (posledný menovaný je momentálne pre zranenia indisponovaný) tvoria partičku trnavských nadšencov, ktorá sa prezýva Bar Warriors Trnava. Viac nám porozprával jeden z jej členov, Marek Babik.

Drina prináša ovocie

Šikovných Trnavčanov možno vidieť trénovať najčastejšie na Slávii alebo v neďalekých Vlčkovciach. Chalani trénujú priemerne deväťkrát do týždňa, pričom jeden tréning zaberie dve až dve a pol hodiny. Drina však prináša ovocie, nielen v podobe udivených pohľadov okoloidúcich.

„Okoloidúci ale aj ľudia, ktorí cvičia spolu s nami, nás sledujú a častokrát sa až divia, čo za kúsky sa to tam dejú. Mnohí skúšajú tieto prvky sami, ale nájdu sa aj odvážlivci, ktorí sa nehanbia opýtať. Tým vždy poradíme najlepšie ako vieme. Tento na Slovensku celkom mladý šport robíme všetci s radosťou a tak nás vždy poteší, ak nás niekto požiada o nejakú radu,“ prezradil nám Marek Babik.

VIDEO: Partia trnavských mladíkov predvádza dych berúce kúsky
1
Galéria

Náročný šport

Avšak za takýmito parádnymi kúskami je veľký kus driny. „Šport, ktorí robíme by som charakterizoval jedným slovom a tým slovom je drina, pretože ak človek nemá vôľu zamakať, tak sa ďalej posúvať nebude… Psychicky aj fyzicky je to dosť náročný šport, ale keď sa naučíte nejakú novú vec, tak je to pocit na nezaplatenie a napĺňa vás to. Človek si musí v sebe vybudovať niečo ako rutinu a venovať sa tomu každý deň a potom sa tá náročnosť znižuje podľa toho, ako sa tomu venujete,“ vysvetlil nám M. Babik.

No a ako to chalanom parádne ide? To si už môžete pozrieť vyššie v priloženom vi­deu.

Mladí Trnavčania si zaslúžia palec hore: Sledujte tie FOTO, čo vedia predviesť
5
Galéria
Zdroj: Bar Warriors Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM