Technológie

Paypal plánuje najväčšiu akvizíciu: Za švédsku firmu zaplatí 2,2 miliardy dolárov

Americká online platobná služba Paypal plánuje prevziať švédsku firmu iZettle, čo bude predstavovať jej doteraz najväčšiu akvizíciu.

Ilustračný obrázok k článku Paypal plánuje najväčšiu akvizíciu: Za švédsku firmu zaplatí 2,2 miliardy dolárov
Zdroj: Bigstock

Paypal potvrdil, že transakcia bude mať hodnotu 2,2 miliardy USD (1,86 miliardy e­ur).

Švédska spoločnosť iZettle si meno urobila predajom mobilných čítačiek kariet, s ktorými mohli prijímať platby aj menší predajcovia, napríklad, stánky na trhoch či mobilné predajne potravín. Akvizícia by výrazne posilnila pozíciu Paypalu v tejto oblasti a zároveň mu umožní expandovať v Európe a Latinskej Amerike, kde má iZettle široké zastúpenie.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

iZettle, ktorý vznikol v roku 2010 v Štokholme, v tomto roku počíta s tržbami zhruba 165 miliónov USD a objemom vykonaných platieb približne 6 miliárd USD. Paypal, ktorý do roka 2015 patril online platforme Ebay, je trhovou jednotkou v oblasti internetových platieb a jeho burzová hodnota je 94 miliárd USD.

Paypal zvolil najvhodnejší čas pre akvizíciu, lebo iZettle len pred niekoľkými dňami podal žiadosť o uvedenie na burzu. Trhová hodnota by mohla dosiahnuť zhruba 1,1 miliardy USD a úvodná ponuka akcií môže vyniesť 227 miliónov USD. Nie je výnimkou, že firmy sa predajú ešte pred uvedením na burzu, ak predaj vynesie majiteľom viac.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM