JAB Rôzne

Perinbaba sa v Spišskej postarala o nevšedné výjavy: Rozkvitnuté kvety pod snehom aj snehuliaci v októbri!

Jeseň ešte ani poriadne nezačala a v Spišskej už úradovala Perinbaba. Biela pokrývka najviac potešila tých najmenších. Na jednom zo sídlisk už stoja aj prví snehuliaci.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa v Spišskej postarala o nevšedné výjavy: Rozkvitnuté kvety pod snehom aj snehuliaci v októbri!
Zdroj: Dnes24.sk

Po poriadne teplých a slnečných dňoch prišiel veľký zvrat. Ani nie v polovici októbra Spišskú Novú Ves pokryla biela perina. Pohľad z okna v pondelok ráno pripomínal skôr december ako október. A tak sa v našom meste po bohatej snehovej nádielke ocitli pod snehom zelené stromy aj rozkvitnuté kvety.

Napadnutý sneh, tak v skorom dátume potešil asi len tých najmenších, ktorí sa rozhodli využiť sneh vo svoj prospech a postavili aj prvých snehuliakov. Vodiči či záhradkári už takú veľkú radosť nemali. Sneh si u nás dokonca vyžiadal aj zásahy hasičov.

Ako informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, hasiči boli počas pondelka vyslaní dvakrát do Spišskej Novej Vsi. No po jednom výjazde absolvovali aj v Košiciach, Gelnici, gelnickej časti Legy a tiež v obci Prakovce. „Vo väčšine prípadov príslušníci odstraňovali nánosy ťažkého snehu zo stromov a striech," doplnila Farkašová.

Pozrite si v našej fotogalérii momentky z nášho mesta. Človek by ani neveril, že sú nafotené začiatkom októbra :)

Zdroj: Dnes24/ TASR

Prvý sneh v Spišskej potešil hlavne tých najmenších
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM