Tlačové správy

Perlový náhrdelník na krku Balkánu

Balkán, európsky polostrov, známy vďaka výnimočnej prírode, obmývaný šiestimi rôznymi moriami, dovolenkový raj, mix jedinečných kultúr.

Ilustračný obrázok k článku Perlový náhrdelník na krku Balkánu
Zdroj: TASR

Keby ste chceli vymenovať všetko, vďaka čomu je Balkán známy, či už chválne alebo nechválne, mohli by ste o tom rozprávať tak dlho, ako hovoril Bubba z Forresta Gumpa o všetkých možných spôsoboch prípravy kreviet. Ale čo rozhodne stojí za zmienku? A nielen za zmienku ale i za návštevu?

Peloponézsky polostrov

Polostrov na polostrove, kolíska európskej civilizácie, hlavné mesto kultúry staroveku, krajina mýtov a legiend, sídlo bohov, skvostná architektúra, ľudia vychutnávajúci si život, skvelá kuchyňa, toto všetko je Grécko a ešte milión iného. Zbožňujete skvelé jedlo? Milujete kúpanie sa v modrom mori a kamienkové pláže? Chcete utiecť od hektického života do oázy pokoja? Keď ste odpovedali trikrát áno, potom je aspoň týždeň dovolenky v Grécku pre vás povinnosťou.

Európska exotika

Albánsko, pre väčšinu Európanov, kúsok exotiky na starom kontinente, prečo? Kvôli nechválne známej povesti, ktorú si Albánsko vyslúžili vďaka povestným mafiánom. A aká je súčasnosť? Sú to časy dávno minulé, Albánsko dostalo od konštruktéra Euŕopy do vienka magickú prírodu, pútavú architektúru, pláže, aké by mohli závidieť aj v Chorvátsku či Taliansku a navyše miestni ľudia si vážia každého jedného turistu. Povedali ste si, že sa už nebudete tlačiť ako sardinky na pláži, v reštauráciach, pri pamiatkach, v kaviarňach, jednoducho všade? Potom je dovolenka v Albánsku pre vás ideálna.

Perly Balkánu

Tieto dve krajiny sú len prvými dvomi perlami z celého náhrdelníka, ktorý na krku hrdo nosí Balkánsky polostrov. Ktorúkoľvek krajinu si odtiaľto vyberiete, očarí vás a rozhodne vás, že ju navštívite ešte raz. Lebo tak to je. Keď tam pôjdete, nezabudnite si kúpiť plavky, opaľovací krém, topánky do mora a uterák. Bon voyage.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM