Peter Klimant Zo Slovenska

Personálne zmeny vo vedení Generálneho štábu: Náčelník Maxim ustanovil svojich nových zástupcov

Vo vedení Generálneho štábu (GŠ) Ozbrojených síl (OS) SR nastali personálne zmeny. Náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim v piatok ustanovil do funkcií svojich dvoch zástupcov.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny vo vedení Generálneho štábu: Náčelník Maxim ustanovil svojich nových zástupcov
Zdroj: TASR

Prvým sa stal Pavel Macko a druhým zástupcom Jindřich Joch. Informujú o tom OS SR na svojej webovej stránke. Macko doteraz pôsobil na pozícii druhého zástupcu náčelníka GŠ. Joch zas ako veliteľ Strategického centra krízového manažmentu Generálneho štábu.

„Vymenovanie do dôležitých a najvyšších funkcií je okrem už spomínaných skutočností založené predovšetkým na dôvere, ktorú príslušným vojakom – kandidátom prejavujú ich nadriadení. Dôvera je základom ďalšej úspešnej spolupráce a vedenia a riadenia podriadených,“ uviedol vo svojom príhovore Maxim.

Na poste prvého zástupcu náčelníka GŠ doteraz pôsobil Peter Gajdoš. Toho však Maxim prepustil zo služobného pomeru profesionálneho vojaka, nakoľko bol vymenovaný do funkcie ministra obrany.

Na snímke: Milan Maxim

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM