Futbal

Petržalčania pred štartom jarnej časti: Chceme vyhrať III. ligu!

Futbalisti Petržalky odštartujú druhú polovicu sezóny už túto nedeľu na domácej pôde proti priebežnému lídrovi III. ligy - FC Rohožník.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania pred štartom jarnej časti: Chceme vyhrať III. ligu!
6
Galéria
Zdroj: Facebook FC Petržalka

Nováčik tretej najvyššej futbalovej súťaže FC Petržalka je po polovici sezóny na výbornom druhom mieste, len o skóre za vedúcim Rohožníkom. Mužstvo, ktoré ako jediné zatiaľ neprehralo ani jeden zápas, patrí k najpríjemnejším prekvapeniam aktuálneho ročníka. Pred jarnými súbojmi je cieľ klubu jasný – vyhrať III. ligu.

Zimná príprava

Voľné dni počas zimnej prestávky využili hráči na krátky oddych a regeneráciu, aby sa mohli následne opäť naplno zapojiť do tréningového procesu. Mužstvo odštartovalo zimnú prípravu v polovici januára a absolvovalo ju výlučne v domácich podmienkach. „Aj keď zimnú prípravu nemá nikto veľmi v láske, s tou našou musím vysloviť spokojnosť. Hráčov musím pochváliť aj čo sa týka tréningov i samotných prípravných zápasov. Trénovali poctivo a takisto pristúpili aj k zápasom,“ pre Bratislava24.sk povedal generálny manažér klubu Andrej Kalina.

Petržalčania odohrali počas prípravy viacero zápasov proti kvalitným tímom, či už z druhej alebo tretej najvyššej slovenskej súťaže, ale aj so súpermi z Rakúska. Podľa slov Andreja Kalinu sa herný prejav mužstva zlepšoval od zápasu k zápasu.

Mužstvo sa posilnilo

V priebehu zimnej prestávky nastali aj pohyby v kádri. Klub sa rozlúčil s trojicou Čemba, Pilát a Hronec. Naopak, do mužstva pribudli Kastl a Vizváry z Rovinky, ktorí sú odchovancami Petržalky. Posilou pre tím bude určite aj Gašparovič, ktorý naposledy hrával v Rakúsku, ale má aj ligové skúsenosti ešte z jeho čias v Slovane Bratislava.

„V posledných dňoch sme dotiahli ešte príchody stopéra Ivana Minčiča z Podbrezovej, obrancu Jakuba Hrnčára, ktorý naposledy pôsobil v Dunajskej Lužnej a útočníka Lukáša Huttu. Všetci k nám prichádzajú po zranení, takže ešte budú potrebovať nejaký čas,“ doplnil Kalina.

Cieľ klubu

Mužstvo chce na jar nadviazať na výkony z jesennej časti. „Chceme hrať dobrý futbal, aby si fanúšikovia našli cestu na naše zápasy a aby hráči napredovali,“ vysvetlil Andrej Kalina. A s akým výsledkom budú v klube spokojní na konci sezóny? Generálny manažér FC Petržalka v tom má jasno: „Keď skončíme o jednu priečku vyššie ako po jeseni.“

Prvý zápas jarnej časti odohrajú zverenci trénera Balázsa Borbélyho v nedeľu 18. 3. o 10:30 hod. na domácom trávniku proti FC Rohožník. Petržalskí fanúšikovia sa tak môžu hneď na úvod tešiť na pikantný súboj prvého s druhým.

Futbalisti FC Petržalka Akadémia
6
Galéria
Zdroj: Facebook FC Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM