Rôzne

Petržalský unikát. Mestská časť má vlastnú predpoveď počasia

Obyvatelia najväčšieho slovenského sídliska si každý deň môžu pozrieť, aké počasie ich čaká. Na viacerých miestach Petržalky umiestnili meteostanice.

Ilustračný obrázok k článku Petržalský unikát. Mestská časť má vlastnú predpoveď počasia
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Chystáte sa s deťmi na prechádzku k Draždiaku alebo si chcete zabehať pri Chorvátskom ramene? Stačí pár klikov a na webovej stránke mestskej časti Petržalka sa dozviete, v ktorej časti sídliska aktuálne fúka či sneží a aká je tam práve teplota.

Štyri meteostanice

Po kliknutí na ikonku Počasie na stránke Petržalky v pravom stĺpci nájdete aj aktuálnu mapu mesta a jeho širšieho okolia.

„Počasie v Petržalke monitorujú štyri meteostanice, na polovicu nákladov, čo je zhruba 3-tisíc eur, prispela mestská časť, druhá polovica išla z rozpočtu Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. Predpoveď počasia robí známy meteorológ Peter Jurčovič a spracováva ju spoločnosť Meteofact,“ informuje mestská časť.

Informácie slúžia predovšetkým pre Miestny podnik verejnoprospešných služieb, aby vedel pružne reagovať na zmeny počasia najmä počas zimnej služby. Zaujímavú a užitočnú stránku však uvítali všetci obyvatelia aj návštevníci sídliska.

Mrazivý víkend - zima v Bratislave
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM