Peter Handzuš Hokej

Po letnej príprave konečne obuli korčule: Líšky sa potia už aj na ľade

Po dvojmesačnej letnej príprave zameranej hlavne na rozvoj sily a dvojtýždňovej dovolenke, vykorčuľovali v stredu 26. júla na ľad aj úradujúce majsterky SR Popradské líšky.

Ilustračný obrázok k článku Po letnej príprave konečne obuli korčule: Líšky sa potia už aj na ľade
63
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Tréneri ŽHK Poprad nenechávajú nič na náhodu a hneď, ako sa na zimnom štadióne v Poprade objavil ľad, obuli si spolu z hráčkami korčule. Niečo viac ako mesiac majú na to, aby sa pripravili na začiatok novej sezóny. Od úvodných minút je dievčatám jasné, že na ľade vypotia aspoň toľko vody, čo cez leto v telocvični.

Každá hokejistka vníma letnú prípravu na suchu inak. Niektoré dievčatá kondičnú prípravu radi nemajú, iné sa našli aj v posilňovni. Je ale pravda, že tie, ktoré sa na kondičných tréningoch objavovali pravidelne, to budú mať v sezóne ľahšie. Gabika Krivjanská zhodnotila fázu letnej prípravy s úsmevom takto: “Najlepšia fáza prípravy bola v Bulharsku. V posilňovni som sa pripravila na dovolenku, aby som sa na pláži mohla vyzliecť. Tu už môžem mať aj sto kíl. Som vo výstroji a nikto nič nespozná.”

Foto: Peter Handzuš

Na tréningoch v poslednom júlovom týždni sa objavila aj bývalá popradská bránkárka Caro Lambert z Francúzska. Caro ale hneď uviedla na pravú mieru jej návštevu pod Tatrami: “Chcela som sa prísť pozrieť naspäť do Popradu. Mám tu veľa kamarátiek. A spojila som to s brankárskym kempom Martina Klempu, ktorý je podľa mňa pre brankárov veľkým prínosom. Trénoval ma, aj keď som chytala za Poprad."

Francúzska brankárka hrala po odchode z Popradu jednu sezónu vo Švédsku a v tej nasledujúcej bude obliekať dres švajčiarskeho klubu SC Weinfelden. “Okrem toho, že budem chytať za ženy, budem aj asistentkou trénera pre mladých chlapcov,” doplnila svoju pozíciu v novom klube Caro.

Popradčanky trénujú na ľade štyrikrát do týždňa. Trikrát nacvičujú hernú taktiku, zlepšujú prácu s pukom a korčuľovanie, no a jedenkrát hrajú modelovaný zápas proti springpartnerom z partie BSH.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM