Monika Hanigovská Krimi

Po Trnave jazdil s 1,56 promile alkoholu v dychu: Počas víkendu nebol jediným

V Trnave a okolí sa počas víkendu zamerali na kontrolu alkoholu u vodičov. Bohužiaľ, previnilec nebol len jeden.

Ilustračný obrázok k článku Po Trnave jazdil s 1,56 promile alkoholu v dychu:  Počas víkendu nebol jediným
Zdroj: TASR

Po Trnave si to šoféroval s alkoholom v dychu. Nebol však jediným takýmto vodičom. Viac nám prezradila hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Linkešová.

„Policajti počas víkendu namerali alkohol občanovi Srbska, ktorý jazdil po Trnave s 1,56 promile alkoholu v dychu,“ prezradila Mária Linkešová.

Ďalšiemu vodičovi namerali viac ako 1,5 promile v obci Veľké Kostoľany. Polícia súčasne obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 48 ročného muža z okresu Hlohovec, ktorý si podľa slov polície piatok večer (17. novembra) viedol auto Škoda Felícia medzi obcami Horné Trhovište a Tepličky. Pri orientačnej dychovej skúške mu najskôr namerali 1,63 mg/l a neskôr a neskôr 1,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,6 promile.

45 vodičov nad jedno promile

Ako ďalej polícia informuje, z celkového počtu 434 zistení požitia alkoholu a následnej jazdy za mesiac október, zistili policajti v Trnavskom kraji 45 vodičov pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a 34 priestupkov. „Polícia preto apeluje na vodičov, aby dodržiavali zákon. Ak je vodič pod vplyvom alkoholu, v žiadnom prípade nie je prípustné, aby si sadol za volant auta a na presun použil radšej iný spôsob prepravy. Rovnako by mali postupovať aj ostatní spolucestujúci, ak zistia, že vodič nie je v stave riadiť auto,“ súčasne takto apeluje polícia na vodičov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM