Regióny Zo Slovenska

Počasie kúpaliskám neprialo: Mnohé umelé museli prerušiť prevádzku

Počasie prevádzkovateľom kúpalísk tento týždeň neprialo. Ich návštevnosť bola podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR poznačená nestabilným počasím a výdatnými zrážkami.

Ilustračný obrázok k článku Počasie kúpaliskám neprialo: Mnohé umelé museli prerušiť prevádzku
Zdroj: TASR

Mnoho umelých kúpalísk prevádzku prerušilo – v okresoch Trnava, Považská Bystrica, LK Revúca, AquaFun Park Veľká Lomnica a Kúpalisko Spišský Hrhov. Kúpaliská a bazény v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Martin sa využívajú len počas horúcich letných dní, ich otvorenie závisí od počasia. Na väčšine prevádzkových kúpalísk neboli zistené závažné nedostatky, pre ktoré by ich museli uzatvoriť.

Ľudia môžu na kúpanie využívať v súčasnosti 17 prírodných kúpalísk, kde je na to vhodná voda. Opakovaný odber vzorky vody z Vindšachtského jazera v Štiavnických Baniach potvrdil vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie.

Okrem prírodných je k dispozícii aj 184 umelých kúpalísk s 570 bazénmi. Letnú sezónu cez týždeň odštartovali napríklad oddychový bazén Hotela Severka Zákopčie. V niektorých prípadoch ešte kúpaliská nemajú povolenia na prevádzku.

„Prekročenie limitu v chemických ukazovateľoch bolo preukázané v detskom bazéne ThermalParku Nitrava. V bazéne boli vykonané nápravné opatrenia a opakovaný odber, pričom výsledky zatiaľ nie sú známe,“ informuje ÚVZ SR.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM