Barbara Dallosová Zo Slovenska

Pocta pre legendárneho žiarskeho učiteľa: Ján Adámik v encyklopédii osobností!

Tvár, ktorú by v Žiari nespoznal len málokto. Meno svojrázneho žiarskeho matematikára sa objavilo v Encyklopédii osobností Českej a Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre legendárneho žiarskeho učiteľa: Ján Adámik v encyklopédii osobností!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročný učiteľ matematiky na žiarskom Gymnáziu Milana Rúfusa, Ján Adámik, bol zaradený do Encyklopédie osobností Českej a Slovenskej republiky. Na strane 21 nájdete túto známu žiarsku tvár na fotografii, ktorú sprevádza podrobný životopis.

Adámik: Sľubujem, že nespyšniem

,,Redaktor z Oxford Encyklopédia so mnou urobil rozhovor. Podrobný životopis, údaje o blízkych príbuzných a moja fotografia… Urobilo mi to veľkú radosť. Poznám mnoho ľudí, ktorí by si túto obrovskú poctu zaslúžili viac. Byť v spoločnosti ľudí ako sú herečka Eliška Balzerová, spevák Peter Nagy, politici Babiš a Bugár či humorista Oliver Andrásy je veľmi preňho povzbudzujúce," reagoval Adámik.

,,Som rád, že veľa ľudí to potešilo. Sľubujem všetkým, že nespyšniem a budem stále rovnaký. Mám ľudí rád, chápem to ako uznanie pre moje blízke okolie, školu a mesto," dodal.

Fanklub aj na sociálnej sieti

RNDr. Ján Adámik má už na konte niekoľko ocenení – cenu Banskobystrického kraja, umiestnenie v súťaži o najobľúbenejšieho profesora Slovenska i Cenu primátora mesta.

Charizmatický pedagóg s metódami, ktoré sa stali legendárnymi, sa ale v prvom rade teší veľkej obľube u študentov. Ján Adámik má i vlastný fanklub na Facebooku, ktorí založili jeho priaznivci. ,,Najsamlepší a najvtipnejší matikár sveta a v neposlednom rade aj fenomenálny futbalista a super človek :)," píše sa v popise FB page s názvom RNDr. Jan Adamik, ktorá má vyše 800 fanúšikov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM