Martin Sýkora Krimi

Podtatranskí policajti zachránili mužovi život: Bol rozhodnutý obesiť sa

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svite v poslednej chvíli zachránili muža, ktorý chcel svoj život ukončiť v pivnici svojho rodinného domu.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranskí policajti zachránili mužovi život: Bol rozhodnutý obesiť sa
Zdroj: Policajný zbor SR

Na tiesňovú linku polície oznámila žena, bývajúca na Mierovej ulici vo Svite, že má obavu o život svojho svokra. Muž mal pod vplyvom alkoholu odísť do pivnice, pričom celý deň rozprával, že si ublíži a oni sa boja ísť za ním ho skontrolovať, nakoľko majú obavu, že už je mŕtvy. Na miesto boli vyslané dve policajné hliadky.

„Po príchode prvej hliadky na miesto policajtov už čakal pred domom 33-ročný muž, ktorý im uviedol, že jeho otec (55) je v pivnici rodinného domu a je pod vplyvom alkoholu. Dnu vošiel cez okno, nakoľko dom je zamknutý a on sa bojí ísť dole aby nevidel vlastného otca mŕtveho. Policajtom ďalej uviedol, že jeho otec šiel do pivnice asi pred 20 minútami,“ informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

„Hliadka následne vošla do pivnice cez otvorené okno, kde na schodoch zbadala visieť muža, ktorý mal okolo krku omotané lano a to bolo pripevnené o betonársku výstuž v stene,“ doplnil Džobanik.

Policajti muža urýchlene nadvihli a trčiacu výstuž vytiahli zo steny a tak uvoľnila lano, ktoré mal omotané okolo krku. Policajti mužovi poskytli prvú pomoc avšak nevedel sa nadýchnuť, nakoľko mal stále okolo krku tesne stiahnuté lano, kvôli čomu nemal prívod kyslíka a omdlel. „V tom čase sa na miesto dorazila aj druhá hliadka, ktorá sa presunula do pivnice a kolegom podali nôž, s ktorým prerezali lano. Po prerezaní lana sa zhlboka nadýchol a začal komunikovať. Bol však agresívny a stále opakoval, že aj tak sa zabije,“ dodal hovorca. Na miesto sa dostavila posádka záchranárov, ktorá muža za asistencie polície previezla do nemocnice v Levoči.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM