Martin Sýkora Krimi Zo Slovenska

Podvod v tatranských hoteloch! Policajti zadržali jednu podozrivú osobu

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vysokých Tatrách vedie trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu a to hneď v troch prípadoch.

Ilustračný obrázok k článku Podvod v tatranských hoteloch! Policajti zadržali jednu podozrivú osobu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Páchateľ si rezervoval ubytovacie služby v jednom z hotelov v Poprade prostredníctvom internetu a to pod menom jedného z predstaviteľov Nitrianskeho samosprávneho kraja. Išlo o dobu od 1.2. do 7.2. pre dve osoby. „Služby dvom ľuďom hotel poskytol, faktúru na objednávateľa vystavil, no doposiaľ uhradená nebola. Škoda vznikla vo výške viac ako 960 eur,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Druhý prípad bola rezervácia v zariadení na Štrbskom Plese v termínoch od 9. do 13.2. a objednanie i využitie služieb prebehlo rovnakým spôsobom, škoda v tomto prípade bola vyčíslená na sumu 1340 eur, ktorá doposiaľ nebola neuhradená. „Tretí prípad (hotel na Štrbskom Plese) je z obdobia od 12. do 17.2., kde vznikla škoda pre hotel vo výške 800 eur. Popradskí policajti na prípadoch intenzívne pracujú,“ dodala Migaľová.

Vyšetrovateľ OKP OR PZ v Poprade dnes (15.2.) z uvedeného trestného činu vzniesol obvinenie 24-ročnému B.K. zo Zlatých Moraviec (celková doposiaľ spôsobená škoda bola vyčíslená na sumu viac ako 3800 eur). Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. Zákon pri takomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM