Webnoviny - Svet

Pohár FIFA bude 27. marca v Žiline

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) – Najvzácnejšia futbalová trofej Pohár FIFA pre víťaza majstrovstiev sveta bude na Slovensku prvýkrát v histórii samostatnosti vo štvrtok 25. marca. Slávnu skulptúru z 18-karátového zlata, ktorá je vysoká 36,5 cm a váži päť kilogramov, vystavia iniciátori unikátneho putovania v 84 krajinách sveta. Spoločnosť Coca Cola a Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ju predstaví verejnosti o dva dni neskôr od 10.00 do 19.00 h v žilinskom Mestskom divadle – a nie ako bol pôvodný zámer, v ktorom sa hovorilo o verejnej prezentácii v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC).

„Všetky neverejné aktivity, ktoré budú sprevádzať pobyt Pohára FIFA v Bratislave, chceme dodržať, iba jej prezentáciu pred širokou verejnosťou v sobotu 27. marca sme z bratislavského NTC presunuli do Žiliny na námestie Andreja Hlinku. Pre Žilinu sme sa rozhodli najmä pre dlhoročnú futbalovú tradíciu v tomto meste a pre úspechy futbalistov spod Dubňa,“ povedala v stredu pre agentúru SITA Soňa Lexmanová z organizačného výboru a pokračovala.

Ako Soňa Lexmanová ďalej povedala, odfotiť sa so zlatou trofejou FIFA a môcť si v žilinskom Mestskom divadle pozrieť špeciálny 3D film – zostrih FIFA najúžasnejších okamihov z majstrovstiev sveta – však budú môcť len tí priaznivci futbalu, ktorí získajú nepredajné lístky v rôznych čitateľských a poslucháčskych súťažiach. Ich úplný zoznam je už zverejnený na www.mycokezone.sk.

Soňa Lexmanová tiež zdôraznila, že Slovensko je jediná krajina zo strednej Európy, kde sa najcennejšia futbalová trofej počas svojho putovania svetom zastaví. „Je to udalosť, ktorá ponúka nezabudnuteľný a výnimočný zážitok na celý život, nielen pre futbalových nadšencov, ale pre všetkých ľudí, ktorých zaujíma šport. Žilinský sprievodný program bude plný súťaží, svetovej hudby s DJ-om, tanečných kreácií Fredy Dance Group, jedinečného koncertu v podaní Coca-Cola Popstar interpretov a somálskeho rappera K´NAANa, ktorý naspieval oficiálnu hymnu tohtoročného svetového šampionátu v Juhoafrickej republike. Ľudia, ktorí prídu 27. marca na žilinské námestie Andreja Hlinku, zažijú na vlastnej koži aj ďalšie sprievodné aktivity, ktoré sme pripravili na oslavu zlatej futbalovej trofeje na Slovensku,“ zdôraznila Soňa Lexmanová.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM