Ľubomír Hudačko Rôzne

Pôjdete sa pozrieť aj vy? Prešovská univerzita chystá atraktívnu akciu, pozrite si pútavé VIDEO

Na Prešovskej univerzite bude rušnejšie ako obvykle. Vysoká škola totiž chystá akciu, na ktorú sa môžete prísť pozrieť aj vy. K tomu vydáva pútavé video, ktoré prezradí o čo ide. Tu sú ďalšie informácie...

Ilustračný obrázok k článku Pôjdete sa pozrieť aj vy? Prešovská univerzita chystá atraktívnu akciu, pozrite si pútavé VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Je tu obdobie, kedy si budú maturanti či absolventi vyberať svoju vysokú školu. Toto obdobie je spojené aj s dňami otvorených dverí a inak tomu nebude ani na Prešovskej univerzite v Prešove.

Vytvorili pútavé video

Pre návštevníkov sú pripravené prezentácie jednotlivých fakúlt v infostánkoch a na prednáškach, kde sa budú môcť uchádzači o štúdium rozprávať aj so študentmi odborov, o ktoré sa zaujímajú. Pripravený je aj bohatý kultúrny program v podobe vystúpení univerzitných umeleckých súborov, študentských organizácií a študentom sa prihovorí aj Peter Kónya, rektor Prešovskej univerzity. Študenti vytvorili, tak ako aj pominulé roky, videopozvánku, ktorá vás prevedie prešovským univerzitným prostredím a ukáže vám čo môžete vidieť počas celého tohto dňa.

Tvorcami videopozvánky sú Ľubomír Štefko a Roman Kazimír. Obaja navštevujú odbor mediálne štúdiá a tvorbe videí sa venujú najmä vo svojom voľnom čase a v študentskej Televízii Mediálka. „Spolu s Ľubom sme veľmi radi, že sme mohli znovu vytvoriť videopozvánku na tohtoročný Deň otvorených dverí. Aj napriek tomu, že sme mali na začiatku menšie problémy, pretože sme boli časovo vyťažení, video sa celkom podarilo a natáčanie sme si užili,“ uviedol Roman Kazimír, študent 3. ročníka mediálnych štúdií.

Pripravený je aj bohatý kultúrny program

Počas DOD vystúpi:

  • Ženský spevácky zbor Iuventus Pedagogica
  • Miešaný spevácky zbor Nostro Canto
  • Sláčikový orchester Camerata Academica
  • Spevácky zbor Pravoslávnej bohosloveckej fakulty
  • Zbor sv. Romana Sladkopevca
  • Vysokoškolský folklórny súbor Torysa
  • Piano vocal a menšie komorné zoskupenia Collegium musicum
  • Študentské divadlo

Deň otvorených dverí sa bude konať 10. februára 2016 od 8:00 – 13:00 v budove Vysokoškolského areálu na Ulici 17.novembra. Medzi pozvanými hosťami sú Aiesec, ESN Unipo Prešov, Azu, Saia, Univerzitné pastoračné centrum a University Dance Center. Pútavé video k DOD si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Môže vás zaujímať:

Koľko má vlastne Prešov obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Dajte týmto záberom 3 minúty a nebudete ľutovať: VIDEO, ktoré poteší oči každého Prešovčana

foto: archív rm

Deň otvorených dverí na PU: Pozrite si videopozvánku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM