Krimi

Policajné správy: Pri Nitre vyhasol život mladého dievčaťa!

Pri tragickej nehode medzi Nitrou a obcou Báb zahynulo 14-ročné dievča. Polícia zasahovala aj na iných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Policajné správy: Pri Nitre vyhasol život mladého dievčaťa!
Zdroj: TASR

Na rýchlostnej ceste R1 dnes popoludní došlo k tragickej dopravnej nehode. V úseku medzi Nitrou a obcou Báb v smere na Bratislavu vodič osobného auta Škoda Fabia z doposiaľ nezistených príčin narazil do stredových zvodidiel, odkiaľ sa vozidlo odrazilo do priekopy.

Pri náraze vypadla z auta 14-ročná spolujazdkyňa sediaca na zadnom sedadle, ktorá na následky zranení na mieste zomrela. „Otec, ktorý bol vodič a matka dievčaťa sa zranili ľahko. U vodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Presná príčina tejto tragickej dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová.

Z dôvodu dokumentovania nehody bola cesta R1 na kilometri 38,3 uzatvorená. Ako informovalo Operačné stredisko KR PZ v Nitre, krátko pred 15.00 h už bola cesta plne prejazdná.

PREČÍTAJTE SI: Muž, ktorý zavraždil vlastnú matku, skončil na psychiatrii. Hrozí mu doživotie

Zlodej v Nižných Ružbachoch

Z predajne potravín v obci Nižné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa ukradol neznámy páchateľ cigarety, alkohol a kávu. Zlodej sa do obchodu vlámal v noci zo soboty 13. augusta na nedeľu 14. augusta. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

„V zadnej časti predajne páchateľ otvoril dva zámky a cylindrickú vložku na plechových dverách, cez ktoré sa dostal do obchodu. Vošiel do skladu, kde ukradol cigarety rôznych značiek, alkohol a kávu,“ uviedol policajný hovorca. Celkovú škodu spôsobenú krádežou vyčíslili na 1122 eur, poškodenie dverí a zámkov vyšlo na 240 eur. Prípad vyšetrujú policajti z Podolínca ako prečin krádeže.

PREČÍTAJTE SI: V Rači havarovali policajti, dvaja ľudia sú v nemocnici

Ďalšia tragédia

Život 62-ročnej ženy z Martina vyhasol v nedeľu (14.8.) krátko popoludní pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste neďaleko Oravského Podzámku. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Vodička Renaultu Thalia cestovala v smere od obce Sedliacka Dubová na obec Oravský Podzámok. V katastri obce Horná Lehota (okres Dolný Kubín) prešla s vozidlom za doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazila s protiidúcim vozidlom Nissan King Cab, ktoré viedol 25-ročný vodič z okresu Dolný Kubín.

„Pri dopravnej nehode vyhasol život 62-ročnej vodičky. Vodič vozidla Nissan utrpel predbežne ľahké zranenia a jeho 24-ročná spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia," uviedol žilinský krajský policajný hovorca. U nebohej ženy vykonajú pitvu, 25-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom.

PREČÍTAJTE SI: Procházkov pád. Pred časom kandidát na premiéra v slovenskej politike končí

Lúpež a obmedzovanie osobnej slobody

Za lúpežné prepadnutie ku ktorému došlo v piatok (12.8.) popoludní pri autobusovej stanici v Moldave nad Bodvou hrozí v prípade dokázania viny mužovi a žene väzenie. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

„Dvojica páchateľov za použitia násilia vtlačili do dodávky sivej farby 22-ročného muža z okresu Košice – okolie. Odviezli ho do obce Drienovec, kde ho za použitia sily znehybnili a bez jeho súhlasu mu prehľadali vrecká. Odcudzili mu finančnú hotovosť 20 eur a následne ho odviezli do obce Turňa nad Bodvou, kde ho z auta vyložili," priblížil Szabó.

Zo spáchania tohto zločinu policajti vypátrali a vyšetrovateľ Policajného zboru zo spáchania zločinov lúpeže a obmedzovania osobnej slobody obvinil 52-ročného Ondreja a o rok mladšiu Irenu z okresu Košice – okolie.

„Oboch obvinených polícia umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodal krajský policajný hovorca.

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM