Krimi

Policajný prezident Gašpar: Novinára a jeho priateľku zavraždili dvoma strelnými ranami

V prípade smrti novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej došlo pravdepodobne k dvojnásobnej úkladnej vražde.

Ilustračný obrázok k článku Policajný prezident Gašpar: Novinára a jeho priateľku zavraždili dvoma strelnými ranami
Zdroj: TASR

Muža zavraždili pravdepodobne strelou do hrude, jeho partnerku strelou do hlavy. Na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

Uviedol, že polícia v nedeľu (25.2.) o 21.35 h prijala oznámenie matky zavraždenej ženy, že sa nevie skontaktovať so svojou dcérou. Strážcovia zákona prišli k domu zavraždených vo Veľkej Mači v okrese Galanta o 22.30 h. Hliadka vizuálne zistila, že v priestoroch rodinného domu leží na zemi telo. Spolu so záchranármi a hasičmi policajti vstúpili do domu. „Previerkou na mieste činu bolo zistené, že v dome sú dve osoby usmrtené pravdepodobne strelnými poraneniami,“ povedal Gašpar. Policajný prezident doplnil, že každá osoba bola usmrtená pravdepodobne jednou strelnou ranou, definitívne to však môže potvrdiť len súdna pitva.

Polícia ďalej podľa Gašpara zistila, že posledný kontakt s Martinou bol vo štvrtok 22. februára. „Čas smrti sa predpokladá od štvrtka do nedele (25.2.),“ uviedol Gašpar. Polícia už vypočula viaceré osoby práve pre posledný kontaktný čas. Presnú odpoveď na otázku, kedy k úkladnej vražde došlo, však môže dať až znalecké skúmanie. Strážcovia zákona zatiaľ nenašli na mieste činu zbraň.

Čo sa týka motívu spáchania trestného činu, polícia predpokladá, že smrť novinára súvisí s jeho investigatívnou činnosťou, ale pracuje aj s ďalšími vyšetrovacími verziami. „Všetci, ktorí prišli do kontaktu so zavraždenými, budú preverovaní,“ dodal Gašpar.

Policajný prezident uviedol, že Slovensko ešte nečelilo takému bezprecedentnému útoku na novinára a takéto konanie odcudzuje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM