Barbara Dallosová Regióny

Policajti pri Žiari zastavili dodávku a uvideli niečo hrozné: Okamžite volali veterinárom!

Toto nečakali ani policajti. Na ceste R1 pri Žiari riešili neštandardný prípad s prevozom zvierat.

Ilustračný obrázok k článku Policajti pri Žiari zastavili dodávku a uvideli niečo hrozné: Okamžite volali veterinárom!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, muži zákona zastavili na R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom dodávku (Seat Inca), v ktorej nákladnom priestore bol spozorovaný pohyb viacerých zvierat (22.1.2017).

72 jahniat

,,Následne hliadka diaľničného oddelenia vozidlo zastavila a kontrolovala na výjazde z rýchlostnej cesty, pričom bolo zistené, že toto vozidlo viedla vodička (41) z obce Modrany," opisuje hovorkyňa.

Ako pokračovala, žena predložila doklady od auta, no na výzvu predložiť doklady o preprave zvierat policajtom dala iba výdajný doklad, podľa ktorého bolo vydaných 72 jahniat zo spoločnosti z Liptovského Mikuláša. Žena podľa polície uviedla, že cestuje do Modrian a dychová skúška na alkohol u nej bola negatívna.

Žena v jazde pokračovala

,,O situácii policajti informovali operačné stredisko, ktoré kontaktovalo veterinárnu správu v Žiari nad Hronom. Tá uviedla, že tieto zvieratá sa v tomto prípade prepravujú nezákonným spôsobom. Veterinárna správa sa touto vecou bude ďalej zaoberať, avšak v tej chvíli polícii odporučila, aby bola vodičke bola jazda povolená, aby zvieratá pri čakaní na ďalšiu prepravu neuhynuli," priblížila Kováčiková.

Ako na záver dodala, vodička sa dopustila priestupku voči bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky avšak objasňovanie priestupku stále prebieha a vec je otvorená.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM