Krimi

Policajti sa rozhodli reagovať na situáciu s počasím: Slová, ktoré myslia naozaj vážne!

Situácia sa na našich cestách výrazne zmenila. Policajti vychádzajú s konkrétnou výzvou pre vodičov. Čítajte pozorne!

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa rozhodli reagovať na situáciu s počasím: Slová, ktoré myslia naozaj vážne!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska sneží, na vozovke sa preto môže tvoriť ľad a dochádza ku kolíznym situáciám.

Počas niekoľkých hodín došlo doposiaľ, podľa policajných správ, k viacerým dopravným nehodám a mnohým škodovým udalostiam. Polícia vyzýva vodičov, aby dodržiavali pokyny policajtov, prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky.

Pre zlé poveternostné podmienky sa podľa policajnej hovorkyne Denisy Baloghovej, tvoria snehové záveje, miestami je znížená viditeľnosť. Polícia vyzýva vodičov k mimoriadnej opatrnosti.

„Apelujeme na vodičov, aby v dôsledku zníženej viditeľnosti použili stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné. Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom,“ upozorňuje Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

To však podľa Baloghovej nie je všetko.„Aby vodiči vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Ako ďalej hovorkyňa dodáva. predísť nehodám v takýchto podmienkach možno najmä použitím zimných pneumatík, ktoré by už mali byť samozrejmosťou, ale aj znížením rýchlosti a zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM