Prokop Slováček Zo Slovenska

Policajti si posvietia na vodičov u nás, kontroly budú aj v iných krajinách

Vodiči autobusov a nákladných vozidiel sa musia mať na pozore. Počas nasledujúceho týždňa bude na cestách oveľa viac policajtov. Nielen u nás, ale aj v zahraničí. Začína sa celoeurópska dopravno-bezpečnostná akcia organizácie Tispol.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietia na vodičov u nás, kontroly budú aj v iných krajinách
Zdroj: TASR

„Policajti skontrolujú tachografy aj dodržiavanie doby odpočinku, povinných prestávok a predpísané doklady,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Kontroly budú zamerané aj na technický stav vozidiel, povolené rozmery a hmotnosť, dodržiavanie predpisov pri preprave nebezpečného nákladu alebo odpadu a ich uloženie. Policajti si posvietia aj na povinnosť pripútať sa, a to nielen v osobnom aute, ale aj v autobuse a nákladiakoch.

Čítajte aj: FANDÍME SAGANOVI: Súťaž o parádne ceny finišuje. Ukážte Peťovi svoju podporu!

Leto je pre vodičov náročné

Letné obdobie je podľa slov policajnej hovorkyne špecifické vysokými horúčavami, preto odporúča vyraziť na cesty odpočinutý, dodržiavať pitný režim a robiť si častejšie prestávky na oddych.* „Samozrejmosťou pred jazdou by mala byť kontrola technického stavu vozidla, svetiel a pneumatík. Dodržiavaním dopravných predpisov sa účastníci cestnej premávky môžu vyhnúť pokutám,“* poznamenala Baloghová.

Pripomína, že takéto kontroly by nemali byť jediným dôvodom pre dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. „Najmä v tomto období je potrebná zvýšená opatrnosť a ohľaduplnosť všetkých účastníkov, aby bola jazda bezpečná a bez následkov na životoch, zdraví alebo majetku,“ upozornila.

Čítajte aj: Svet sa asi zbláznil. Ľudia naháňajú virtuálne príšery. Na cintorínoch i na diaľniciach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM