Viktória Botošová Krimi

Polícia: Muž tvrdil, že robí zbierku pre utečencov, dôchodkyňu (65) ale týmto TRIKOM obral o riadnu sumu!

Neznámy páchateľ takto okabátil dôchodkyňu (65). Podľa policajnej správy tvrdil, že robí zbierku pre utečencov, no potom, ako prišla dôchodkyni správa o výbere z jej bankomatového účtu – zistila, že je zle...

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Muž tvrdil, že robí zbierku pre utečencov, dôchodkyňu (65) ale týmto TRIKOM obral o riadnu sumu!
Zdroj: TASR

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Na dvere bytu dôchodkyni (65) v Štúrove zazvonil v stredu 23. septembra 2015 popoludní neznámy muž. Na odeve mal podľa slov hovorkyne pripnutú menovku s označením červený kríž a preukázal sa kartičkou s fotografiou.

„Žene povedal, že robí zbierku pre utečencov a spýtal sa, či by neprispela sumou 10 €. Pani mu peniaze dala a muž odišiel. Po chvíľke sa ale vrátil s tým, že mu zabudla podpísať papier, že dala príspevok. Neznámy sa usadil v kuchyni a požiadal domácu pani o vodu a kávu. Žena ho ochotne obslúžila,“ vysvetľuje Bruchterová.

Ako pokračuje policajná hovorkyňa, asi 15 minút po odchode tohto muža prišla poškodenej na mobil správa, že z jej účtu bol uskutočnený výber v sume 150 €. „Žena okamžite pochopila, že je zle a naletela podvodníkovi. Následne zistila, že jej chýba peňaženka v ktorej mala bankomatové karty, osobné veci a finančnú hotovosť 50 €,“ uvádza Božena Bruchterová.

Okamžite išla celú vec oznámiť na políciu. „Ako sa vracala naspäť domov všimla si, že v jednom z podnikov sedí muž, ktorý ju navštívil. Ten ako ju zbadal, vybehol von a ušiel na neznáme miesto," pokračuje policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov začala trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Polícia neustále upozorňuje občanov na rôzne praktiky podvodníkov. Aj táto pani (65) sa nechala oklamať a neznámeho muža si dokonca pustila do bytu. „Podvodníci sa snažia od občanov pod rôznymi zámienkami vylákať peniaze. Žiadna seriózna inštitúcia nerobí podomový vyber peňazí ani neorganizuje zbierky," dodala.

Štyria dedinčania z nášho okresu vytasili nože a pustili sa do seba: Stopol ich až výstrel z pištole!

Rozruch na železničnej stanici: Agresívny roj ohrozoval cestujúcich, hasiči mali čo robiť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM