Lucia Lauková Správy

Polícia nezaznamenala zvýšenú mieru migrácie cudzincov cez Slovensko

Polícia reagovala na náhodné hraničné kontroly, ktoré zaviedlo Rakúsko. Podľa rakúskeho ministra obrany práve cez Slovensko migruje čoraz viac utečencov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia nezaznamenala zvýšenú mieru migrácie cudzincov cez Slovensko
Zdroj: TASR

Slovenská polícia nezaznamenala masívnu migráciu cez naše územie. V reakcii na náhodné kontroly Rakúska na hranici so Slovenskom to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„V priebehu minulého týždňa boli aj na území Slovenska vykonávané kontroly vozidiel, v ktorých budeme aj naďalej pokračovať, pričom však neriešime masívnu migráciu cez Slovenskú republiku. Naďalej prebieha operatívna spolupráca s rakúskymi orgánmi,“ povedal Wäldl.

Hraničné kontroly

Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil v rozhovore pre stredajšie (20.9.) vydanie nemeckého denníka Die Welt uviedol, že v rámci boja proti prevádzačom začalo Rakúsko s náhodnými kontrolami v blízkosti hraníc so Slovenskom.

Dôvodom spoločnej akcie príslušníkov polície a armády má byť podľa neho skutočnosť, že čoraz viac prevádzačov sa snaží dostať utečencov na sever Európy cez Slovensko.

Nárast cudzincov neregistrujú

„Situáciu v rámci nelegálnej migrácie sledujeme a vykonávame všetky dostupné a potrebné kroky, aby nedochádzalo k nelegálnym prechodom cez územie Slovenskej republiky. Slovenská republika nie je cieľovou krajinou pre nelegálnych migrantov tak, ako je to napríklad Rakúsko a z daného dôvodu predmetný nárast cudzincov za posledné obdobie neregistrujeme,“ skonštatoval Wäldl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM