Svet Správy Krimi

Polícia o výbuchu v Manchestri ako o tetoristickom útoku: Medzi obeťami by nemali byť Slováci

Hrôzostrašnú noc zažil britský Manchester. Počas koncertu došlo k výbuchu, ktorý si vyžiadal obete na životoch.

Ilustračný obrázok k článku Polícia o výbuchu v Manchestri ako o tetoristickom útoku: Medzi obeťami by nemali byť Slováci
Zdroj: TASR

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (SR) zatiaľ nedisponuje informáciami, že by medzi obeťami útoku v britskom Manchestri mali byť Slováci. Uviedol to riaditeľ tlačového odboru Igor Skoček.

„Na Veľvyslanectvo SR v Londýne sa zatiaľ neobrátil žiadny slovenský občan s tým, že by nahlásil stratu blízkej osoby. Zastupiteľský úrad je v kontakte s políciou a miestnymi úradmi,“ dodal.

Incident v Manchestri, kde došlo v noci nadnes k explózii na popovom koncerte, si podľa polície vyžiadal najmenej 19 mŕtvych a približne 50 zranených. Hovorí sa dokonca o 22 mŕtvych a 59 zranených. Polícia tiež prostredníctvom siete Twitter vyhlásila, že k tomuto prípadu pristupuje predbežne ako k teroristické­mu útoku.

Miestom incidentu s obeťami na životoch bola multifunkčná hala Manchester Arena, kde sa práve končil koncert americkej popovej speváčky Ariany Grande. Medzi účastníkmi podujatia bolo údajne mnoho detí a mladistvých. Samotná speváčka vyviazla podľa vyjadrenia jej hovorcu bez zranení.

Zdroj: YouTube.com
Výbuch na koncerte v Manchestri: Explózia si vyžiadala obete na životoch
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM