Erik Bojničan Krimi

Polícia obvinila vodiča (24), ktorý mal v Žiline spôsobiť tragickú nehodu

Vyšetrovateľ podľa policajtov obvinil 24-ročného muža z okresu Žilina z trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila vodiča (24), ktorý mal v Žiline spôsobiť tragickú nehodu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiline obvinil 24-ročného muža z okresu Žilina z trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Obvinený muž mal viesť osobné auto, ktoré v sobotu (1.7.) havarovalo na ceste I/61 a pri nehode utrpel 18-ročný muž zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Po dopravnej nehode sa podľa neho podrobil obvinený muž dychovej skúške s výsledkom 1,38 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. „Vyšetrovateľ PZ spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody štyri až desať rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ doplnil Moravčík.

Osobné auto malo v sobotu po polnoci na ceste I/61 z doposiaľ presne nezistených príčin v tiahlej ľavotočivej zákrute prejsť cez obrubník vpravo. „Následne narazilo do stĺpa verejného osvetlenia a oporného múru. Pri dopravnej nehode utrpel 18-ročný muž zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zranenia utrpeli aj ďalší dvaja muži vo veku 18 a 24 rokov,“ informoval po nehode krajský policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM